Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona saneja la plaça dels Infants per evitar les plagues

Els operaris treballen des d’ahir en les tasques per renovar la terra i substituiran algunes palmeres

Aspecte que oferia ahir la plaça dels Infants.

L'Ajuntament de Tarragona saneja la plaça dels Infants per evitar les plaguesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operaris municipals treballen des d’ahir a la plaça dels Infants del Barri del Port per «sanejar» la zona, una de les més afectades de la ciutat pels excrements dels estornells. Les feines consisteixen en una primera neteja i, posteriorment, en la col·locació d’una capa de sauló, un tipus de sorra.

Gairebé cada matí, la plaça apareix plena de restes d’excrements dels estornells que es posen a la copa de les palmeres. Els ocells conviuen amb uns dispositius electrònics instal·lats per l’Ajuntament que tenen l’objectiu d’espantar els animals. Alguns ocells segueixen ocupant les copes dels arbres i deixen el seu rastre al paviment i a la terra de la plaça. Les feines, que també busquen evitar plagues de rates, podrien acabar a finals de setmana.

La presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Carme Puig, veu amb bons ulls aquestes tasques de neteja, però també ho atribueix al clima preelectoral que viu la ciutat, amb l’horitzó posat a les eleccions municipals del 26 de maig. La intervenció a la plaça és una de les propostes veïnals recollides als pressupostos participatius. Amb el títol Portar la plaça dels Infants al primer món, una veïna denuncia la presència de rates mortes, excrements d’ocell, una font que crea un gran bassal i fa l’espai impracticable i unes palmeres velles i «malaltes». Després d’aquesta primera intervenció a la plaça amb el canvi de terres, l’Ajuntament preveu substituir aquestes palmeres per unes de més «resistents a les plagues», apunten fonts municipals, que situen el mes de juny la plantació dels nous arbres. La mesura proposa treure la sorra, els cercles d’obra que actualment envolten les palmeres i redissenyar la font perquè no es produeixin bassals. També planteja posar grans arbres que facin ombra, més bancs i una tanca per protegir els nens petits dels cotxes del carrer mentre juguen.

La solució pels veïns segueix sent la remodelació completa de la plaça. Puig recorda que el projecte que proposen els veïns inclou la col·locació de nous bancs i zones enjardinades. El regidor d’Espais Públics i tinent d’Alcalde, José Luis Martín, descarta aquesta remodelació i recorda que el 2016 el consistori va instal·lar gronxadors.

tracking