Diari Més

Societat

Les famílies espanyoles amb nadons nascuts en gestació subrogada a Kiev podran tornar

Una parella de Tarragona es troba entre els afectats, ja que no els deixaven registrar al seu bebé

Pla general de la Mar i en Sergi amb el seu fill, a Kiev.

Una parella de Tarragona atrapada a Kiev per no poder registrar el seu fill nascut per gestació subrogadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha desbloquejat la situació de la quarantena de famílies que han tingut nadons amb gestació subrogada i que tenien problemes en registrar-los a l'ambaixada espanyola per a poder tornar. L'Oficina d'Informació Diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors ha exposat que es completaran els processos d'inscripció pendents atenent a l'interès superior dels menors ja nascuts i al principi de seguretat jurídica. Una vegada resolts aquests casos, i tal com el Ministeri de Justícia va informar el passat 16 de febrer, es deixaran d'inscriure els menors nascuts amb tècniques de gestació subrogada «en compliment de la Llei 14/2006, de 26 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida». Entre les famílies afectades hi ha una parella de Tarragona.

Amb la voluntat d'accelerar la resolució dels expedients pendents es desplaçarà un funcionari diplomàtic des de Madrid a Kiev durant aquesta setmana, a fi d'aportar un «reforç puntual» al consulat.

L'ambaixada de Kiev sol·licitarà a les autoritats d'Ucraïna que facilitin «en la mesura del possible i segons la seva legislació», documents de viatge als menors que neixin a partir d'ara perquè puguin viatjar a Espanya, ja que la inscripció a través de l'ambaixada es deixarà de fer.

L'ambaixada lamenta els prejudicis a les famílies que la situació ha pogut crear però recorda que «des del 2016 desaconsella de forma vehement el recurs a processos de gestació subrogada». També apunta que les famílies amb sol·licituds denegades poden presentar recurs a la Direcció General dels Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia.

tracking