Diari Més

La conferència de Margarida Aritzeta inaugura les 'Jornades Jordi Tiñena'

Se celebraran els dies 20 i 22 a la Sala de Graus del Campus Catalunya

Acte inaugural

La conferència de Margarida Aritzeta inaugura les 'Jornades Jordi Tiñena'Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElSaló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest vespre la inauguració de les jornades dedicades a l'escriptor Jordi Tiñena, que va morir ara fa pràcticament un any. Se celebraran a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili els dies 20 i 22, de 17 a 20 hores.

Margarida Aritzeta,professora del Departament de Filologia Catalana de la URV i escriptora, ha pronunciat una conferència, que ha donat el tret de sortida a les jornades.

La inauguració, presidida per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha comptat amb les intervencions del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin; del vicerector d'Internacionalitzacióde la URV, John Style; de la directora de la Càtedra Josep Anton Baixeras de la URV, Carme Oriol, i de la vídua de Jordi Tiñena, Berta Ramos.

Els escriptors, la ciutat i laCàtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URVhan volgut recordar la figura de l’escriptor Jordi Tiñena, dedicant-li unes jornades d’estudi.

Tiñena va néixer a Barcelona però es considerava tarragoní perquè Tarragona és la ciutat on va residir la major part de la seva vida.

Es va llicenciar en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana. Catedràtic de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Camp Clar de la ciutat, pensant en l’alumnat, va fer una dotzena de versions i edicions dels textos més importants de la literatura catalana medieval i de la novel·la històrica romàntica; va publicar textos sobre literatura adreçats a l’ensenyament i va redactar una tesi doctoral sobre la novel·la històrica vuitcentista.

Així va entrar en el món de la creació literària i va publicar posteriorment tretze novel·les. Va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (1994), el Premi Pin i Soler de Narrativa (1998), el Premi Tarragonès de Creació (2015) i el Premi Enlaira a la Trajectòria (2016). Va ser finalista del premi Carlemany (1994), del premi Llorenç Villalonga (1996) i del Premi Sant Joan (2010).

Amb aquestes jornades es vol reconèixer el patrimoni literari territorial. Obertes al públic i especialment als seus lectors, a més del professorat de secundària, onze experts (professors d’universitat, de secundària, escriptors i periodistes) hi analitzaran la seva obra des de diferents punts de vista. Les conferències es publicaran en un llibre.

tracking