Diari Més

Ensenyament

L'Ajuntament eliminarà baixants d'aigua d'amiant de l'Escola del Miracle

El projecte preveu la reforma i rehabilitació de les façanes i d’estructures de l’interior de l’edifici

Aspecte que presenten dues façanes de l'edifici de la plaça Arce Ochotorena.

L'Ajuntament eliminarà baixants d'aigua d'amiant de l'Escola del MiracleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona destinarà prop de 150.000 euros a la reforma i rehabilitació de l’Escola del Miracle. Entre les intervencions que hi consten al projecte, destaca la substitució dels baixants d’aigües pluvials, de fibrociment, que contenen amiant, un element altament tòxic. El procés de licitació està en marxa i els contractistes tenen de temps fins al 25 de febrer per presentar les seves ofertes. Fonts de l’Ajuntament van informar ahir a aquesta redacció que l’objectiu és poder iniciar les obres com més aviat millor i, si és possible, «el pròxim mes d’abril». L’execució del projecte es podrà fer sense interferir les classes, però en el cas que part de l’obra afecti zones on hi treballen els alumnes, llavors les obres es faran durant les vacances de Setmana Santa o un cop hagi finalitzat el curs lectiu.

L’Escola del Miracle va ser construïda l’any 1945. L’edifici està compost per una planta baixa, una planta primera i un petit espai en la planta segona on hi ha una aula i es dóna accés a la coberta. La part exterior de les façanes està revestida amb parts d’obra vista i amb parts d’arrebossat de morter pintat en color blanc, que amb el transcurs del temps s’han deteriorat.

El projecte preveu intervenir a la totalitat de la cara exterior de les façanes, una part de les cobertes, els murs de tancament del recinte, els murs posteriors dels patis i als baixants d’aigües pluvials, alguns d’aquests estan en desús i altres continuen en servei, pel que hauran de ser substituïts per baixants de ferro davant la necessitat d’eliminar els que contenen amiant.

La intervenció en l’Escola del Miracle serà integral, ja que l’objectiu és arranjar totes les parts que presenten algun tipus de deficiència. Amb aquesta actuació, també s’aprofitarà per millorar la teulada, que com altres sectors del centre escolar necessita millorar.

Es repararan esquerdes

Per altra banda, s’aprofitarà per pintar les reixes metàl·liques de finestres i substituir els escopidors de pedra trencats, es repararan esquerdes que hi ha l’interior de l’edifici i es procedirà a la retirada d’instal·lacions i equips en desús, com els baixants i el dipòsit de fibrociment, el parallamps o la unitat exterior de climatització.

Amb aquesta actuació que durà a terme l’Ajuntament, l’Escola del Miracle quedarà com a nova i presentarà un aspecte molt diferent de l’actual.

tracking