Diari Més

Mobilitat

Flash desplegarà els seus patinets d'ús compartit a Tarragona

És la tercera empresa d’aquests vehicles que l’Ajuntament autoritzarà a partir d’abril

Un noi circula en patinet elèctric pel centre de Tarragona.

Flash desplegarà els seus patinets d'ús compartit a la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creix l’interès entre les empreses de patinets elèctrics d’ús compartit per operar a Tarragona. Després que Diari Més avancés el 7 de febrer que l’Ajuntament autoritzarà les empreses Tier Mobility i Wind a desplegar els seus vehicles per la ciutat, el regidor de Mobilitat, José Acero, confirma a aquest diari que la també alemanya Flash farà el mateix. De moment, tres companyies han sol·licitat al Departament de Mobilitat permís per aterrar a la ciutat. El consistori manté una política de «carta blanca» per tots aquells operadors interessats a venir a la ciutat i posar a disposició dels ciutadans aquests vehicles de mobilitat personal.

La regulació de l’ús d’aquests vehicles a l’ordenança municipal el passat desembre va obrir la porta a aquestes empreses que ja operen en altres ciutats espanyoles com Madrid i també a altres capitals europees. A Tarragona, els patinets elèctrics han de circular per la calçada i a un màxim de 25 km/h. També ho poden fer per la vorera sempre que ho facin a la velocitat del vianant.

Flash està present a la capital espanyola i set ciutats europees. El seu propietari és Lukasz Gadowski, fundador de Delivery Hero, una de les empreses de referència de menjar a domicili. Després d’un estira i arronsa entre les companyies i els principals ajuntaments espanyols, en què els consistoris expulsaven els seus vehicles per no tenir llicència, l’existència de regulacions municipals i l’elaboració d’una llei estatal per part de la DGT comença a assentar les bases per a la convivència dels patinets als carrers. El 12 de febrer Madrid va autoritzar 8.610 patinets d’un total de 18 empreses, entre les quals es troben Tier, Wind, Flash i Rideconga, una companyia madrilenya que també està interessada a operar a Tarragona. Salvador Riestra, el seu propietari, assegura que la ciutat és atractiva per la densitat de població (132.299 habitants) i per la «solució» que la seva empresa ofereix com a mitjà de transport alternatiu.

Les companyies de patinets promouen un model de transport sostenible amb un vehicle que ocupa, com assenyala Riestra, una desena part d’un cotxe. Uns 400 patinets ja operen a Madrid i l’empresa manté converses amb els ajuntaments catalans de Badalona, Sant Cugat i l’Hospitalet de Llobregat. «La gent els utilitza, realment els interessa. Al final es tracta de treure cotxes del carrer. En 30 anys la gent parlarà de la barbaritat d’espai que ocupa ara el cotxe», observa Riestra.

tracking