Diari Més

Equipaments

El Teatre Tarragona tanca 'sine die' per la caiguda d'elements ornamentals

Tècnics municipals avaluaran l’origen dels desperfectes en un sector del sostre i part d’una barana de l’amfiteatre

Floria i Milà van informar del fet en el mateix escenari del Teatre Tarragona.

Begoña Floria, Josep Maria Milà, Teatre TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament no sap quan podrà reobrir el Teatre Tarragona, després que el despreniment d’elements ornamentals hagi obligat a tancar l’escenari de la Rambla Nova sine die per motius de seguretat. Així ho va informar ahir a la tarda la regidora de Patrimoni Cultura i Festes, Begoña Floria, qui va remarcar que les peces que van caure, unes planxes de cartó guix, «no formen part de l’estructura de l’edifici». Floria va anunciar que l’espectacle de Francis Núñez, programat per al pròxim divendres, no es durà a terme, almenys al Teatre Tarragona, tot i que l’Ajuntament busca un escenari alternatiu amb el qual haurà d’estar d’acord el ballarí per dur a terme la representació. Aquest escenari podria ser el del Teatre Metropol.

El despreniment va ser detectat el dissabte al matí, quan personal vinculat a Dagoll Dagom va accedir al teatre per deixar material de Maremar. L’obra es va suspendre davant la situació inesperada que s’havia produït i per evitar mals majors.

Els elements ornamentals que van caure ocupaven tot l’ample de la sala i estaven col·locats a tocar del sostre, a una distància d’uns dotze metres del terra. Com a conseqüència del despreniment, les peces van arrossegar altres de similars característiques, localitzades a la barana de l’amfiteatre. «Des del punt de l’activitat teatral, la situació és greu», va dir Floria, qui va afegir que «no sabem quan podrem reobrir el teatre». La regidora va afirmar que no es reprendrà l’activitat habitual «fins que els tècnics no ho hagin revisat tot» i es procedeixi a col·locar les noves peces ornamentals. A més, part de les parets laterals de la sala també van quedar afectades.

Floria va indicar que «ja estem treballant en la reorganització de la programació teatral». El calendari de representacions es refarà en funció de les possibilitats de les companyies i de l’acceptació o no de recol·locar els espectacles en altres espais de la ciutat. «Estem estudiant diverses alternatives per no perdre la programació», va dir Floria, «sempre que sigui possible».

El regidor de Territori, Josep Maria Milà, va manifestar, per la seva banda, que el despreniment «podria ser causa de la fatiga d’algun ancoratge i que aquest hagués cedit, però hem de mirar tot molt bé per esbrinar les causes reals». Milà, que no va aventurar-se a dir els possibles motius del despreniment, va recordar que l’edifici es va inaugurar el desembre del 2012 i, per tant, es manté la garantia de deu anys de la construcció. Per altra banda, l’Ajuntament disposa d’una assegurança i la companyia haurà de determinar la responsabilitat dels fets.

En aquest context, Floria va admetre que el despreniment «ens ha sobtat, perquè estem parlant d’una obra relativament nova». En tot cas, la regidora de Patrimoni, Cultura i Festes va asseverar que el Teatre Tarragona no tornarà a l’activitat fins que no estigui garantida la seguretat dels espectadors i de les persones que hi treballen a l’escenari de la Rambla Nova.

tracking