Diari Més

Policial

La Policia Nacional investiga sis possibles casos d'explotació sexual

El passat 1 d’octubre els agents van desmantellar una xarxa familiar a la Part Alta

Cartell de la Policia Nacional

La Policia Nacional investiga sis possibles casos d'explotació sexualCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional manté obertes sis investigacions per possible explotació sexual a la demarcació de Tarragona. Els agents tenen controlats una vintena de pisos on s’exerceix la prostitució. En alguns d’aquests habitatges s’exerceix la prostitució de manera lliure, però en altres situacions es donen casos d’explotació, on una o diverses persones pressionen les prostitutes aprofitant-se de la seva vulnerabilitat (generalment són immigrants acabades de venir i sense papers) i es queden gran part dels guanys provinents dels serveis sexuals de les noies.

El cap de la Unitat de Xarxes d’Immigració Il·legal i Fasledats Documentals (UCRIF) de la comissaria de la Policia Nacional de Tarragona coneix bé aquests casos. El nombre d’estrangeres entre aquestes dones explotades cada cop és més gran.

El màxim responsable de la UCRIF explica que quan detecten un pis on s’exerceix la prostitució, els agents investiguen per esclarir si hi ha explotació sexual. En cas negatiu, els agents no intervenen. És el que passava fa dos anys quan van fer una entrada a un pis al cor de la Part Alta on algunes dones rebien els seus clients. «Aleshores no vam trobar indicis suficients per arrestar-los», explica en referència a un matrimoni gran i el seu fill, que gestionaven el prostíbul.

El passat 1 d’octubre, els agents irrompien, de nou, en aquesta casa. Aquest cop ho feien amb noves evidències i detenien aquesta xarxa familiar per, suposadament, explotar sexualment sis dones de nacionalitat romanesa, dominicana, cubana i espanyola d’origen marroquí. La família, formada per un home de 83 anys, una dona de 66 i un home de 30, publicava anuncis per captar possibles prostitutes. Els presumptes explotadors estan en llibertat amb càrrecs a l’espera que es celebri el judici. La policia creu que en aquella casa, a uns metres del Portal del Roser, s’exercia la prostitució des de fa uns deu anys. La dona era l’encarregada i exercia de madamme, l’home comprava el que necessitaven les dones i el fill gestionava els anuncis a les xarxes socials. Que poques persones exerceixin pressió sobre moltes no és estrany. El cap de l’UCRIF explica que una persona pot exercir el control sobre 15. La violència és només una de les vies per canalitzar aquesta pressió. Generar una por constant a dones joves, que es troben en un país estranger, sense papers ni un entorn de confiança apropiat, acostuma a ser efectiu pels proxenetes.

Els agents animen a denunciar qualsevol activitat sospitosa d’explotació sexual a través del telèfon 900105090 o escrivint un correu electrònic a trata@policia.es. Les dues vies de comunicació són completament anònimes.

tracking