Diari Més

Un tram de les escales del Palau Firal fa un mes i mig que no funciona

L’Ajuntament diu que és per un vidre trencat en un acte vandàlic i que serà reposat a finals de febrer

Dues persones dubten a pujar per les escales espatllades i altres tres fan el tram afectat a peu.

escales del Palau Firal de TarragonaCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segon dels quatre trams que formen part del conjunt d’escales mecàniques que hi ha davant del Palau Firal fa un mes i mig que no funciona. Els usuaris habituals lamenten aquesta situació que els obliga a fer a peu vint esglaons, els mateixos que separen el primer tram d’escales del tercer.

L’Ajuntament va reconèixer ahir aquesta situació i va dir que el motiu radica en el trencament d’un vidre com a resultat d’un acte vandàlic. «Les escales poden funcionar, no estan espatllades, però l’absència del vidre pot generar vibracions i, per motius de seguretat, aquest sector d’escales no està activat», van informar fonts municipals a aquesta redacció. Les mateixes fonts van indicar que l’Ajuntament està a l’espera que l’empresa responsable del manteniment de les escales porti el vidre que haurà de substituir el que va ser trencat. «A finals de mes s’haurà resolt el problema», van assegurar les mateixes fonts.

Mentre no arriba el nou vidre, els usuaris, la majoria residents a la Part Baixa o que hi treballen en aquest barri de la ciutat, hauran de conformar-se a fer a peu els vint esglaons que hi ha tot just al davant de la porta principal d’accés a l’interior del Palau Firal.

Maria Fargas, una de les persones que ahir va utilitzar els tres trams d’escales mecàniques que funcionen, va dir que «treballo en aquesta zona i puc dir que, totes les setmanes, s’espatlla algun tram», per afegir que «és una vergonya». «Quan no funciona un tram, no ho fa un altre», va comentar, per afirmar que aquesta situació irregular «va a joc amb tot el que passa a Tarragona». Per la seva banda, Marcos Parro va comentar que «aquest tram fa, almenys, un mes i mig que no funciona». «No crec que sigui una avaria important», va remarcar, per assegurar que «arreglen les escales, però no nou es tornen a espatlar i es van alternant els trams que deixen de funcionar». «Aquest és un problema, sobretot, per a les persones grans i aquelles que porten cotxets de nens», va dir Parro, qui es va mostrar fins a cert punt resignat.

Un usuari resident al barri que va preferir no facilitar el nom va remarcar «diria que aquest tram no funciona des d’inicis de gener». Similar va ser la valoració de Fidel, també veí de la Part Baixa. «Les escales no funcionen des de passades les festes de Nadal». Fidel va bromejar en dir que «és el tram més curt i, si no funciona, l’Ajuntament s’estalvia electricitat».

tracking