Diari Més

Gent Gran

La reforma de quatre plantes de la Mercè començarà el 20 d'aquest mes

Les obres contemplen el reforç estructural de l’edifici del passeig de Sant Antoni i el pressupost és de 5,9 milions d’euros

La intervenció en la Residència de la Mercé afectarà les quatre plantes inferiors.

Residència de la MercéCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de reforma de quatre plantes de la Residència de Gent Gran de la Mercè i la intervenció per reforçar l’estructura de l’edifici del passeig de Sant Antoni començaran d’aquí a una setmana, el dia 20 de febrer, segons ha pogut saber aquesta redacció. El projecte arquitectònic afectarà les quatre primeres plantes de l’edifici i compta amb un pressupost de 5,9 milions d’euros. La reforma suposarà la creació de 61 noves places de residents, amb la qual cosa la Mercè passarà a disposar de 180 places.

La residència és propietat de la Generalitat i la licitació de les obres de reformes ha anat a càrrec del Departament de Treball, Afers Socials i Família. La Mercè va ser inaugurada l’1 de juliol del 1977 i, des de l’any 1994, pertany a l’administració catalana.

El contingut del projecte va ser presentat el mes de juliol del 2017 per la llavors consellera de Treball, Afers Socials i Família Dolors Bassa i la previsió era que l’inici d’obres seria a inicis del 2018. El calendari, per tant, s’ha retardat un any.

Noves dependències

El projecte contempla ubicar una bugaderia a la planta inferior. En les plantes 2, 3 i 4 es faran els mòduls destinats a les persones grans, amb la particularitat que cada una de les plantes formarà una unitat de convivència independent amb una capacitat de 21 usuaris, on s’agruparan els dormitoris, sales d’estar i menjador, unitats de control i els serveis propis de planta. També s’ampliaran la sala de reunions i despatxos d’assistent social i psicòleg a la segona planta; el despatx de fisioteràpia i sala de motricitat a la tercera, i els despatxos d’atenció sanitària i podologia a la quarta planta. Pel que fa a les habitacions, les noves places es distribuiran en 26 habitacions dobles i 11 individuals, segons consta en el projecte. A més, també estan previstes remodelacions puntuals a les plantes 5 i 6, on es farà una redistribució sense variar el nombre de places per encabir l’ascensor muntacàrregues per connectar interiorment els serveis de bugaderia de la planta primera i la cuina central, ubicada a la planta 6.

Obres a l’exterior

Pel que fa a l’exterior de la finca on està enclavada la residència, el projecte contempla la urbanització de l’espai que està a nivell de les plantes primera i segona, a peu de carrer. De la mateixa manera, s’ubicarà un nou espai cobert per l’accés de les ambulàncies i servei de transport sanitari de la residència i centre de dia. També s’habilitaran 16 places d’aparcament i es crearan una sèrie de plataformes enjardinades que permetran realitzar activitats a l’aire lliure als usuaris del centre, amb la qual cosa es facilitarà que guanyin en qualitat de vida.

L’edifici que alberga la Residència de la Mercè ha estat reformat en diverses ocasions. La darrera va finalitzar l’any 2010 i va incloure la reforma de les habitacions de les plantes superiors de l’immoble. Amb les obres que s’iniciaran la pròxima setmana, la Mercè no només guanyarà en nombre de places per a residents, fins a arribar a les 180, sinó que oferirà un millor servei als seus usuaris.

tracking