Diari Més

Habitatge

L'Ajuntament de Tarragona encarregarà a la URV un estudi per identificar els pisos buits

Territori pretén situar, també, els habitatges ocupats i les «deficiències urbanístiques» dels barris per afrontar les solucions necessàries

L'estudi de Domènech i Gutiérrez mostra els desnonaments per barris a la ciutat.

L'Ajuntament de Tarragona encarregarà a la URV un estudi per identificar els pisos buitsAntoni Gutiérrez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona vol conèixer amb exactitud la quantitat i la ubicació dels pisos buits de la ciutat, així com els habitatges ocupats. Amb aquest objectiu, que es marca la regidoria d’Urbanisme, el consistori encarregarà un estudi a la facultat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per explorar la situació actual de la Part Baixa, el Serrallo i el Pilar. El regidor de Territori i Patrimoni Municipal, Josep Maria Milà explica que l’estudi ha de posar en relleu les «deficiències urbanístiques» que es puguin trobar als barris.

L’Ajuntament calcula que a la ciutat hi ha, de manera aproximada, uns 1.000 pisos buits. Milà creu que, després d’aquest estudi, la quantitat de pisos buits serà inferior. El regidor pren com a referència l’experiència de l’Ajuntament de Barcelona, que després d’un procés minuciós va localitzar 13.000 pisos buits. Abans, el govern de Xavier Trias havia comptat 31.000 pisos buits i l’Institut Nacional d’Estadística (INE) 80.000. «Moltes vegades els bancs no saben si tenen els seus pisos ocupats», afirma Milà, qui explica que per assegurar que un habitatge es troba buit s’ha de comprovar fins a cinc cops tocant el timbre en diferents dies.

Territori ja té el projecte enllestit i només falta que el departament de Contractació enllesteixi l’adjudicació perquè la URV comenci aquest estudi que s’allargarà uns mesos. El regidor explica que la problemàtica dels pisos buits i ocupats té una dimensió més «social». El treball dels geògrafs poden ajudar a entendre millor la ciutat actual per decidir les millors polítiques públiques per revertir la fotografia amb la qual l’Ajuntament es pot trobar. Milà assenyala que l’Ajuntament podria fer un estudi més ampli per analitzar la situació de tots els barris de la ciutat.

L’Ajuntament manté que, dels 1.000 pisos buits que creu que ara poden haver-hi, només el 10% tenen cèdula d’habitabilitat, és a dir, que són aptes per a viure. Una de les últimes mesures que estudia el govern municipal és habilitar locals buits com habitatges. S’estudiarà cas per cas, ja que els locals hauran de complir nombroses exigències relacionades amb els accessos, o la previsió d’incendi, perquè siguin habitables.

tracking