Diari Més

Societat

L'EspaiCaixa Tarragona ofereix un envelliment «actiu» a la gent gran

Ballesteros inaugura el centre de 800 m2 que es troba a l’avinguda Prat de la Riba i que serà la nova seu de l’entitat de Gent Gran de Sant Magí

Ballesteros visita la sala d'informàtica acompanyat dels directius de la Caixa.

L'EspaiCaixa Tarragona ofereix un envelliment «actiu» a la gent granGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona acull des d’ahir, i en ple centre de la ciutat, l’EspaiCaixa Tarragona, un nou espai dedicat a la gent gran. Des del número 3 de l’avinguda Prat de la Riba, els 800 metres quadrats d’aquest edifici, de dues plantes, serà la nova seu de l’Associació de Gent Gran de Sant Magí que fins ara es reunia en un antic local a sota dels porxos de l’avinguda Catalunya.

L’exregidora Carme Vericat, de 84 anys, és una activa membre de l’associació i voluntària de la Caixa. Vericat, que va ser presidenta de l’entitat de Sant Magí durant 9 anys, assistia ahir a la inauguració del local i celebrava les grans dimensions de l’equipament i la seva situació. «L’antic local era molt petit i tenia problemes sanitaris. Hem guanyat espai i podrem fer més activitats», explicava Vericat, que va ser regidora d’Ensenyament durant el govern de Joan Miquel Nadal (CiU).

El director de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Giró, va agrair la feina de l’associació de Gent Gran de Sant Magí i va definir l’espai com una «aposta innovadora». Un espai, explicava Giró, que ha de servir per «reconèixer el treball de tota una vida». Giró va afirmar que l’espai ha de ser el punt de trobada dels 8 centres de gent gran que l’entitat bancària té a la província de Tarragona.

«Volem que això sigui una gran família», afirmava el president de la Junta de l’Associació de Gent Gran de Sant Magí. L’EspaiCaixa Tarragona comptarà amb activitats que promouen el benestar i la salut, el desenvolupament personal, les noves tecnologies i el foment de la participació social de la gent gran. Ahir, algunes persones jubilades realitzaven estiraments a una de les sales en una classe dirigida per una monitora.

Amb l’EspaiCaixa Tarragona les persones grans de l’entitat veuran el seu espai millorat, després que l’Esplai la Caixa Sant Magí, obert fa 40 anys, hagi quedat antic. Durant aquestes quatre dècades s’han realitzat més de 800 activitats en les que han participat unes 24.000 persones.

1.600 socis

El nou centre per a gent gran ha tingut una gran acollida, fins i tot abans de la inauguració. L’espai va obrir les seves portes el 21 de gener. En aquestes dues setmanes, l’entitat ha incorporat 100 nous membres que ja sumen un total de 1.600 persones.

«El paradigma d’envelliment ha canviat i aquest espai és un bon lloc per fer visible aquest canvi. Volem que aquest centre sigui molt col·laboratiu i inclusiu, que sigui accessible a la gent gran més vulnerable», va afirmar Giró. «La lluita sempre va ser canviar el local», recorda Vericat, que posa en valor la funció dels centres per a la gent gran. «És important que no es trobin aïllats. Aquí hi ha voluntaris que en un moment de necessitat els poden ajudar», afegeix l’exregidora, que ensenya els seus companys de l’associació a fer servir l’ordinador. Vericat destaca els bons accessos de l’espai i la seva amplitud, ja que disposa de diferents rampes i un ascensor.

Usuàries del centre participen en una classe de gimnàstica.

L'EspaiCaixa Tarragona ofereix un envelliment «actiu» a la gent granGerard Martí

tracking