Diari Més

Economia

L'Associació d'Hostaleria Tarragona Ciutat neix amb 130 restauradors afiliats

Un dels objectius de la nova entitat és unificar els diferents col·lectius existents i promocionar la gastronomia local amb productes de proximitat

Francesc Pintado i Javier Escribano, en la roda de premsa celebrada a la seu de l'AEHT.

L'Associació d'Hostaleria Tarragona Ciutat neix amb 130 restauradors afiliatsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de la restauració, dels hotels i dels bars disposen d’una nova entitat on agrupar-se, l’Associació d’Hostaleria Tarragona Ciutat (AEHTC), vinculada a l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), que neix amb 130 restaurants afiliats. Javier Escribano, president de l’AEHTC, va anunciar que «l’associació neix amb la vocació d’unificar la ciutat, que té zones molt diferenciades, i deixar que aquestes deixin de competir les unes amb les altres, com ha succeït».

En la presentació de la nova associació, Escribano va anunciar que «farem un calendari unificat d’esdeveniments gastronòmics, però conservant les peculiaritats de cada zona». Un dels objectius és «treballar molt en la gastronomia local, on tenim productes molt competitius i de qualitat, i incloure’ls a les cartes dels nostres restaurants».

En aquest context, el president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona, Xavier Jornet, va explicar que la unificació dels restauradors sota un mateix paraigua «no és incompatible amb el fet que hi hagi zones com el Serrallo que es poden integrar i fer activitats pròpies».

El president de l’AEHT, Francesc Pintado, també va fer referència a la «desunió dels empresaris de l’hoteleria de la ciutat», que «ja s’acaba», i va afegir que «la gastronomia de la ciutat s’uneix i ja no parlarem de la del Serrallo o la Part Alta, sinó de la de Tarragona». De fet, en la nova associació i ha restauradors de tots els punts del terme municipal». Pintado va remarcar que «estem treballant de la mà de l’Ajuntament i del Patronat Municipal de Turisme per aconseguir objectius importants». «Hem de fer ciutat i gaudir de l’oferta gastronòmica de qualitat de Tarragona», va subratllar, per afegir que «ens marquem objectius importants».

Avantatges d’associar-se

En la seva intervenció, Javier Escribano va detallar els avantatges que atorga afiliar-se a la nova associació. «Tenim convenis amb quaranta empreses, prestem un servei d’assessoria que ens permet estalviar-nos milers d’euros a l’any, disposem d’una borsa de treball, fem cursos de formació per a joves que comencen i gestionem informació referent a traspassos», va dir el president de l’AEHTC. Per altra banda, i aprofitant la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i de la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, Escribano va referir-se a la «necessitat d’agilitzar els processos –administratius– per evitar inseguretat jurídica». Va dir també que «hem de saber vendre els nostres productes gastronòmics a la gent de fora i la de la ciutat», i generar una mena de marca pròpia que distingeixi la gastronomia tarragonina.

En el seu torn, l’alcalde Ballesteros va dir que aglutinar un elevat nombre de restaurants en una mateixa associació «facilita les coses a l’Ajuntament, més que tenir diversos interlocutors». Ballesteros va afegir que «us acompanyem en aquest camí per aconseguir que Tarragona sigui una gran capital gastronòmica». «Tenim tots els ingredients per aconseguir-ho», va dir l’alcalde, qui va assegurar als professionals presents que «estarem al vostre costat».

tracking