Diari Més

Entitats

Grups ecologistes i veïnals estudien fer accions contra l'hotel de luxe

Consulten les diverses agendes per convocar una reunió per debatre sobre el futur de l’antic preventori de la Savinosa

Conjunt d'edificis de l'antic preventori i de la finca de la Savinosa vistos des del mar.

Grups ecologistes i veïnals estudien fer accions contra l'hotel de luxeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats ecologistes, veïnals i socials vinculades a la Plataforma Salvem la Llarga estan consensuant una data per fer una reunió en la qual es debatrà el projecte de construcció d’un hotel de luxe a l’antic preventori de la Savinosa, un espai que molts sectors de la ciutat defensen que ha de ser destinat al conjunt de la societat tarragonina i rebutgen fer-ne un ús privat. El motiu de la reunió és posar damunt la taula la possibilitat d’acordar mesures contràries a la futura obertura de l’establiment hoteler. La Diputació de Tarragona, propietària del conjunt d’edificis i de la finca de l’antic preventori, ha sol·licitat a l’Ajuntament la modificació del POUM per poder fer un hotel de luxe en aquesta zona vinculada al litoral marítim.

Lluís Estamariu, membre de l’organització ecologista GATA, va manifestar ahir a aquesta redacció que «fer un hotel de luxe no és el nostre ideal de gestió d’un espai públic» de les característiques del preventori de la Savinosa. Estamariu va dir que aquesta zona costanera del terme municipal de Tarragona es pot destinar a diferents usos, però sempre que es posin al servei de la majoria de la ciutadania. «Es podria fer des d’un alberg com els que té la Generalitat, a un centre cívic, un centre d’exposicions, un espai d’interpretació de l’Anella Verda o una universitat d’estiu, entre moltes altres coses».

En opinió d’Estamariu, «és una barbaritat voler fer un hotel de luxe per a poques persones». El representant de GATA va afegir que «amb l’actual deriva d’aquest Ajuntament, ja ens ho temíem», i va lamentar la decisió adoptada.

Reaccions a la xarxa social

Aquests dies la xarxa social va plena de comentaris contraris a la construcció d’un hotel de luxe. En l’adreça de Twitter de Salvem la Llarga es poden llegir de tota mena, com el que diu «Terra trucant Tarragona! Més mobilitzacions, per mala gestió ambiental i privatització d’espais públics». En un altre text, un ciutadà escriu «volen modificar el POUM de Tarragona per privatitzar l’espai públic de l’antic sanatori de la platja Savinosa i la platja Arrabassada. Encara estem esperant la modificació per incloure la Budellera en l’Anella Verda». En un dels missatges publicats a la xarxa un ciutadà fa esment a les dècades que la finca de la Savinosa porta tancada i diu que «els tarragonins ni hi hem pogut entrar mai ni, pel que sembla, hi podrem entrar mai. Deixem que sigui una curiositat paisatgística i obrim-lo a la ciutat». Un altre participant en la xarxa interpreta que l’obertura d’un hotel de luxe a l’antic preventori podria respondre a interessos de tercers. En el text, comenta «modificant el POUM cada cop que a algú, que no és la ciutadania, l’interessa. Va passar amb el Crae, ara amb la Savinosa i espera a veure com acaba el tema Budellera. Indignant».

tracking