Diari Més

Seguretat

ERC vol comissaries de districte a Llevant, SPiSP i Torreforta

Els republicans demanen incrementar els efectius de Guàrdia Urbana i més policia de proximitat

Pla obert de dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona al costat d'una oficina mòbil de denúncies, davant el centre cívic de Torreforta. Imatge del 23 d'octubre del 2018

agent, policia, barri, Guàrdia Urbana, Josep Fèlix Ballesteros, proximitat, Javier Villamayor, mòbil, oficina, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Pau Ricomà, vol que Tarragona disposi de comissaries de districte a Llevant, Sant Pere i Sant Pau i Torreforta per millorar la seguretat a la ciutat i que s’incrementi la policia de proximitat. Ricomà apunta als «dèficits de seguretat» que, segons el republicà, «s’han fet notar molt en els darrers mesos, amb robatoris a vehicles a la Vall de l’Arrabassada o la Part Baixa i diferents assalts a habitatges de les urbanitzacions de Llevant». El portaveu d’ERC explica que «les comissaries de districte implicarien més presència policial en zones on cal reforçar la vigilància i permetria la formulació de denúncies per part dels veïns al mateix barri on viuen». La proposta de les comissaries de districte s’engloba dins una moció que els republicans presenten al consell plenari d’aquest divendres i que demana també augmentar els efectius de policia de proximitat en cotxe, moto i bicicleta.

«La presència de policia de proximitat augmenta la percepció de seguretat dels veïns i pot dissuadir d’algunes conductes delictives», explica el portaveu d’ERC. En referència als barris de Llevant, Pau Ricomà denuncia que «no pot ser que els veïns hagin de suplir les obligacions de l’Ajuntament en matèria de seguretat dels seus barris, com està passant a la zona de Llevant on s’estan autoorganitzant per vigilar els carrers». En les últimes setmanes, una onada de robatoris ha posat els veïns en estat d’alerta. L’Ajuntament va anunciar la setmana passada la instal·lació de noves càmeres de videovigilància a Llevant per afrontar els problemes d’inseguretat. Ricomà reclama que s’instal·lin càmeres de videovigilància en zones estratègiques com les entrades i sortides de La Mora, Boscos de Tarragona i Cala Romana. «La videovigilància, sumada a l’augment de policia de proximitat, milloraria la seguretat als barris de Llevant», afirma Ricomà.

Molts dels robatoris de Cala Romana es produeixen als cotxes dels usuaris del Club de Tennis. Els lladres trenquen els vidres dels vehicles per intentar robar objectes de valor del seu interior. En les últimes setmanes s’han robat dues motocicletes. ERC també reclamen que es convoqui urgentment el procediment per incrementar els efectius de Guàrdia Urbana a Tarragona. «Les bases per la incorporació de nous agents estan en fase d’esborrany, però no s’han convocat oficialment. Calen noves promocions per revertir l’envelliment del cos policial i augmentar el nombre d’efectius», conclou.

tracking