Diari Més

Barris

Els veïns de la zona d'Eivissa i Jaume I estan farts d'una colònia de coloms

Lamenten que les trucades al Telèfon Verd de l’Ajuntament de Tarragona «no posi fi a les molèsties»

Gran quantitat de coloms en un dels edificis de la zona on la seva presència és problemàtica.

Els veïns de la zona d'Eivissa i Jaume I estan farts d'una colònia de colomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conviure amb un nombrós nombre d’animals no és gens fàcil i menys quan es tracta de coloms que conquereixen espais urbans i, fins i tot, zones dels habitatges.

Veïns dels voltants dels carrers Eivissa, Jaume I i Vapor estan farts de l’elevada presència de coloms en aquesta zona de Tarragona. Les trucades que de fa més d’un any dirigeixen al Telèfon Verd de l’Ajuntament, amb la finalitat que actuï per rebaixar el nombre de coloms i, com a contrapartida, les molèsties que ocasionen, no han obtingut la resposta esperada, segons va informar a aquesta redacció un dels veïns afectats.

«Els coloms no tenen un enemic natural i han envaït tota aquesta zona de Tarragona, provocant moltes molèsties als veïns», va dir. El veí va comentar que «molta gent ha posat plàstics i CD’s als balcons amb la intenció que els coloms no hi vagin, ja que ho embruten tot, ponen ous i, fins i tot, amb els sorolls que fan no deixen dormir i a les sis del matí has de llevar-te per fer-los fora de casa teva». El veí va apuntar que «el problema és cada cop més important, ja que els coloms envaeixen balcons, terrasses, finestres, estenedors de roba i tots els espais als quals tenen accés, deixant els seus excrements». Aquesta situació «ens afecta a moltes de les persones que tenim la residència en aquesta zona de la ciutat», va afegir, alhora que va lamentar «la passivitat de l’Ajuntament».

El veí afectat va explicar a aquesta redacció que «la colònia de coloms estava, fa uns anys, en una cova situada a les antigues cent escales de Vapor –on hi ha restes d’època romana–, però un cop es van instal·lar les mecàniques van envair els edificis més propers, sobretot un de nova construcció que ha estat deshabitat durant anys».

Segons l’opinió del veí resident a la zona, «el problema amb els colons ve de molt lluny i és per culpa de les escasses campanyes que dur a terme l’Ajuntament per tal d’erradicar una plaga que cada cop és més gran». A aquesta situació s’afegeix el fet que «cada dia una dona porta menjar i aigua als coloms, per la qual cosa els animals no s’han de moure per trobar un aliment que tenen assegurat».

Per altra banda, també preocupa el fet que els coloms són aus portadores de malalties i paràsits. La seva presència neguiteja uns veïns que no veuen la fórmula per acabar o, com a mínim, reduir el nombre d’uns animals que els resultes particularment molestos.

tracking