Diari Més

Més d'un miler de persones es concentren a Tarragona per l'inici del judici de l'1-O

La manifestació ha començat a les 19 hores

Imatge de la concentració a la Imperial Tàrraco.

Centenars de persones es concentren a Tarragona per l'inici del judici de l'1-ODiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un miler de persones amb cartells que reclamen «Llibertat presos polítics» i que «L'autodeterminació és un dret, no un delicte» han omplert la Imperial Tàrraco aquesta tarda. La concentració, convocada per Òmnium Cultural i l'ANC, forma part de les mobilitzacions que s'estan celebrant a tota Catalunya. A les vuit hi haurà una concentració a la plaça del Mercadal de Reus.

Representants de l’ANC, Òmnium, partits independentistes i els CDR han llegit un manifest unitari on han advertit que el del procés és un «judici polític» basat en acusacions «falses» que preveu imposar «un càstig exemplar decidit d’avantmà». Els convocants han cridat a la mobilització «massiva» en defensa dels drets civils i polítics «amenaçats».

La manifestació s'ha dirigit cap a la plaça de la Font davant de l'Ajuntament, que es troba custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Aquest matí ja s'han celebrat diferents mobilitzacions a la ciutatcoincidint amb l’inici del judici per l’1-O al Tribunal Suprem. Hi ha hagut concentracions davant la seu dels sindicats d'UGT i CCOO, els estudiants s'han manifestat pel centre i la 3a Joventut per la República ha penjat desenes de llaços grocs al Balcó del Mediterrani.També hi ha hagut concentracions davant el Campus Catalunya de la URV, a l'Ajuntament i a l’Hospital Joan XXIII.

A Reus, el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre s’ha concentrat davant els jutjats de la capital del Baix Camp, mentre que el col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat ha fet la tradicional acció a la plaça del Mercadal.

Imagen de la concentración en la Imperial Tàrraco.

Centenars de persones es concentren a Tarragona per l'inici del judici de l'1-ODiari Més

tracking