Diari Més

Infraestructures

El pontet del Francolí torna al seu lloc quatre mesos després

Un cartell informa que l’estructura encara no es pot utilitzar per travessar el riu

Aspecte que ofereix el pontet dissabte passat, després d'estar quatre mesos dins del riu.

El pontet del Francolí torna al seu lloc quatre mesos desprésCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre mesos després que una riuada tragués el pontet de fusta del Francolí del seu lloc i el deixés semisubmergit per l’aigua del riu, l’estructura torna a ser al seu lloc. El pontet presenta els efectes de la situació que ha patit en aquest temps i s’aprecia que les baranes de ferro estan parcialment oxidades i deteriorades pels cops. Tot i que ha estat restituïda la seva ubicació original, ahir, diumenge, encara no es podia utilitzar el pontet, com així ho indicava un cartell de prohibició de pas.

L’objectiu del pontet és permetre travessar a banda i banda del riu a peu i en bicicleta en la temporada en què el Francolí porta aigua i que acostuma a ser uns nou mesos a l’any.

Tot just la setmana passada, la secretària de l’Associació de Veïns Parc del Francolí, Roser Barrio, manifestava a aquesta redacció «és una vergonya com es troba el pontet de fusta, que s’està fent malbé». Barrio afegia que «la inauguració va ser sonada, es va fer molta propaganda, i és una llàstima que l’hagin deixat perdre».

El pontet de fusta instal·lat sota el Pont de Santa Tecla el va finançar el Consell Comarcal del Tarragonès amb una aportació econòmica de prop de 8.000 euros, i la responsabilitat del manteniment recau en l’Ajuntament, segons l’acord a què van arribar les dues parts. Des de la seva inauguració oficial a inicis del mes de juliol de l’any passat, aquesta infraestructura només ha pogut ser utilitzada tres mesos. Els altres quatre va reposar a la llera del riu, com a conseqüència dels forts aiguats de la tardor.

tracking