Diari Més

Societat

Un centenar de persones es manifesten contra els abusos a menors i les paraules de l'arquebisbe de Tarragona

Els manifestants han exigit que actuï la justícia

Moment de la concentració en què llegeixen el manifest d'una víctima d'abús

Un centenar de persones es manifesten contra els abusos a menors i les paraules de l'arquebisbe de TarragonaNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones s’han manifestat aquest matí a Tarragona, davant l’arquebisbat, per denunciar els abusos d’alguns mossens cap a menors i també les paraules de l’arquebisbe en referència a aquests actes. L’arquebisbe tarragoní, Jaume Pujol, va argumentar que «són mals moments d’una persona», en referència als darrers abusos que han sortit a la llum. Després va fer un comunicat explicant que «qualsevol actuació d’aquest tipus és impròpia de ningú i més encara d’un prevere», però per a molts ciutadans aquesta rectificació no serveix, després de les dures declaracions que va fer en un primer moment.

«Els fets que han sortit a la premsa aquests dies, d’abusos de menors a les nostres comarques, ens han sacsejat molt, estiguem o no relacionats amb algun cas», ha explicat Cinta Olivan, qui ha atès a la premsa. «Les declaracions de l’arquebisbe no han fet més que empitjorar-ho tot perquè se’t glaça la sang sentir una persona menystenir casos així i dir que són mals moments d’algú», denuncia Olivan.

La manifestació estava organitzada per la ‘Tarragona emprenyada’ que «som tots, crec que aquí som gent de tota mena i tots ens hem sentit de la mateixa manera», detalla Olivan que afegeix «estem aquí perquè unes paraules així no poden quedar en no res, encara que hagin fet un comunicat matisant les paraules, va ser prou clar expressant com pensava en relació en aquests temes i això només fa que agreujar el problema».

La ‘Tarragona emprenyada’ ha fet la concentració per demanar «prou impunitat i contundència» contra aquests casos i exigeixen que «s’investiguin i no es tapin», defensen que cal portar els casos davant la justícia i que hauria de ser la mateixa Església qui ho fes. A més, denuncien que «no poden portar un mossèn a un altre país, a una altra parròquia, i que segueixi passant el mateix que és el que segurament deu passar, això no ho podem permetre».

En la concentració també s’ha llegit un manifest d’una víctima anònima que va patir els abusos, «passes por i vergonya de per vida, fins que arribes a la maduresa i reconeixes el trauma i que ets víctima, però aleshores ja és tard». «La societat mira cap a una altra banda i encobreix l’abusador», diu el manifest, que també té paraules cap a l’arquebisbe Pujol, «el que fa més mal de tot és la teva justificació. Això reforça els abusadors i afebleix les víctimes».

En l’acte hi ha hagut alguns representats polítics com el diputat socialista, Carles Castillo, o el conseller del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny. També ha assistit l’actor tarragoní Oriol Grau qui, al final de la concentració, ha repartit un formulari per apostatar, negar la fe a Jesucrist rebuda durant el baptisme.

tracking