Diari Més

Habitatge

Tarragona té 136 famílies que esperen un pis d'emergència social

L’Agència Catalana de l’Habitatge va adjudicar l'any passat 44 habitatges d’aquestes característiques

Un bloc en construcció a l'avinguda Andorra.

Tarragona té 136 famílies que esperen un pis d'emergència socialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica segueix tenint un gran impacte entre els tarragonins que es reflecteix en la dificultat de moltes famílies a l’hora de pagar un lloguer o seguir pagant una hipoteca. El 2018 fins a 136 famílies van demanar a la Generalitat un pis d’emergència social, segons les dades de l’Agència Catalana de l’Habitatge que va adjudicar 44 pisos d’aquestes característiques per abordar els casos més urgents i de persones més vulnerables a quedar-se sense una casa.

Per tal de donar aquests pisos, Generalitat i Ajuntament es coordinen a través de la Mesa d’Emergència, que té l’objectiu d’avaluar cas per cas i decidir a qui dona aquesta ajuda d’extrema necessitat. Les llistes d’espera per poder accedir a un pis d’emergència social ha augmentat últimament. En algunes ciutats com Barcelona el servei s’ha saturat. El passat novembre, la mesa tenia 489 casos pendents.

Actualment, l’Agència Catalana de l’Habitatge treballa per oferir habitatge a 9 famílies de la ciutat de Tarragona.

L’Ajuntament, a través del Servei Municipal de l’Habitatge gestiona un total de 219 habitatges destinats a famílies vulnerables. També compta amb prestacions periòdiques per tal d’ajudar aquestes famílies i per pagar el lloguer.

El consistori va incloure en els pressupostos de 2019 la construcció d’un edifici destinat a lloguer social. Els plans de l’Ajuntament són vendre un solar ubicat a l’Arrabassada per poder finançar la construcció d’aquest edifici. L’immoble podia reunir fins a 45 habitatges. La voluntat de l’equip municipal és iniciar les obres aquest any, però el calendari encara «no està tancat», segons fons municipals.

El regidor de Patrimoni, Josep Maria Milà, anunciava el passat setembre la construcció d’un edifici amb 50 habitatges de protecció oficial a la Part Baixa. En aquesta zona, juntament amb Llevant i la Part Alta són les àrees de la ciutat on més creix el preu de l’habitatge, segons un estudi que publicava el passat novembre precioviviendas.com. A Sant Salvador és l’únic barri que el preu baixa, concretament, un 0,15%. Un informe recent de la Societat de Taxació amb dades del sector immobiliari indica que el preu mitjà a la capital és de 1.917 euros el metre quadrat, mentre que a la província, és de 1.359 euros.

tracking