Diari Més

La Muntanyeta critica la condemna pel cas de la noia amb discapacitat violada a Lleida

L'entitat manifesta «repulsa» per una pena que representa «una doble discriminació» de la víctima

Plano general de l'Audiència de Lleida durant el judici als acusats d'abusar sexualment d'una noia amb discapacitat a Lleida.

La Muntanyeta critica la condemna pel cas de la noia amb discapacitat violada a LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona, La Muntanyeta, ha manifestat «la seva repulsa» a la sentència de l'Audiència de Lleida, que condemna per la pena mínima els acusats de violació en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual. L'argument de l'insuficient resistència de la víctima per rebaixar a dos anys de presó la condemna a un dels acusats i absoldre el segon, ha indignat l'entitat, que denuncia una «doble discriminació» de la noia en la sentència, per ser dona i per tenir una discapacitat. També es critica «la manca de sensibilitat i humanitat de l'estament judicial» en un cas com aquest. «No entenem ni normalitzem el resultat del procés judicial, i volem manifestar la nostra repulsa i estupor cap a aquesta sentència», remarquen en un comunicat.

La noia va ser víctima d'una agressió sexual per part de tres joves el 2017. Un dels acusats ha quedat absolt perquè «només va fer fotografies» de la violació, el segon ha estat condemnat a dos anys de presó, i un tercer implicat, menor d'edat, va ser condemnat a 20 mesos de llibertat vigilada.

La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d'Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral.

tracking