Diari Més

Municipal

ERC, en contra de convertir l'antic pàrquing de Battestini en un dipòsit d'autobusos municipals

L'equip de govern respon que es tractarà d'un intercanviador de línies que permetrà reduir emissions contaminants

Operaris de l'Ajuntament treballen des d'ahir per adequar la zona blava al carrer Battestini.

Doctor Battestini s'obre al trànsit amb 125 places de zona blavaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona s'ha posicionat en contra del projecte per convertir l'antic aparcament deBattestinien un «dipòsit de busos municipal», unprojecteque segons la formació, «degradarà la qualitat de vida dels veïns».

Pau Ricomà, candidat a l'alcaldia per ERC, considera que es tracta d'un «disbarat i ocurrència», del PSC i afegeix que ubicar-lo al centre de la ciutat, «pot ser un malson pels veïns». Ricomà considera que «les activitats industrials pròpies d'un dipòsit d'autobusos, com les de manteniment, neteja, recàrrega de combustible, que normalment es fana la nit, poden ser un malson pel veïnat. A més de degradar absolutament l'entorn».

El portaveu republicà considera la proposta, «un disbarat més dins la proposta deBallesterosde bus gratis que no només és mentida, sinó que és populista i electoralista», i afegia que, «el que vol passar per gratuïtat és una nova ocurrència de l'alcalde que pot hipotecar Tarragona a un tipus d'interès altíssim».

Pel que fa al servei de bus, Ricomà assegura que hi ha altres prioritats, com la millora de les freqüències i les connexions de les línies als barris.

Les declaracions d'ERC les contestava la presidenta de l'Empresa Municipal de Transports,BegoñaFloria, que també és la primera tinent d'alcalde. Segons Floria, «els representants d'ERC haurien de saber que el principal focus de contaminació atmosfèrica a les ciutats és la provocada pels desplaçaments que es fan en vehicle privat», i afegia que el projecte deBattestini, «pel transport públic municipal de la ciutat, té com a principal objectiu reduir les emissions».

La presidenta de l'EMTafirma queBattestinies convertirà un «punt d'intercanviador de línies que ens permetrà disposar d'un servei més eficient, estalviant recorreguts i reduint el trànsit de busos pel centre de la ciutat».

tracking