Diari Més

Patrimoni

Troben la primera filera de grades del Circ en un solar del carrer dels Ferrers

L’excavació ha incidit en el sistema de rec i captació d’aigua del jardí medieval dels Montoliu

Restes romanes del Circ i d'època medieval, al solar del carrer dels Ferrers que ha estat excavat.

Troben la primera filera de grades del Circ en un solar del carrer dels FerrersGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intervenció arqueològica que s’ha dut a terme al solar del número 23 del carrer dels Ferrers, on hi ha un important sector del Circ de Tarraco, ha posat al descobert noves restes de les èpoques romana i medieval. L’excavació es va iniciar el passat 16 de gener i va finalitzar el divendres de la setmana passada. En aquest espai del monument, del qual es té un ampli coneixement, s’ha tornat a excavar amb la finalitat d’aprofundir en el seu coneixement.

Els arqueòlegs han arribat fins a l’inici de la ima càvea, la primera filera de seients de les grades del Circ, i la intervenció «ha deixat entreveure un mur medieval que es va sobreposar a aquestes restes romanes», va dir a aquesta redacció Pilar Bravo, arqueòloga municipal. Bravo va afegir que «s’ha esgotat l’estratigrafia en alguns sectors» d’aquest àmbit del monument, que es continuació dels que hi ha a la plaça dels Sedassos i que conserva un prop d’una seixantena de metres d’una volta, la mateixa que es pot visitar al sector del carrer de l’Enrajolat i al qual s’accedeix des de la Rambla Vella i el Pretori.

Bravo va informar que l’excavació ha pogut ampliar la informació que es tenia d’anteriors intervencions del jardí dels Montoliu, del període medieval. En aquest solar del carrer dels Ferrers «hi ha restes del sistema de rec i captació d’aigua» del jardí, que complementaran els trobats l’any 2016. L’arqueòloga municipal va remarcar que l’estudi de les restes que han aparegut com a resultat de l’excavació que va finalitzar el passat divendres «és preliminar». L’anàlisi més aprofundida podrà aportar noves dades.

Cal recordar que la intervenció que s’ha dut a terme al gener és la tercera fase de les que estan previstes i que es van iniciar el 2016, cofinançades per l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Privada Mútua Catalana.

Seqüència històrica

Els treballs programats tenen com a objectiu la recuperació del monument romà i aprofundir en la seqüència històrica del sector del carrer dels Ferrers, que gairebé sempre ha estat ocupat. La intenció de l’Ajuntament és poder incorporar el solar, en un futur, a una ruta arqueològica que permeti la visita a espais del Circ poc coneguts per la ciutadania i fer-los visibles, com va succeir amb els existents entre els carrers Trinquet Vell i Enrajolat, on hi havia hagut una sèrie d’habitatges que en el seu moment van desaparèixer.

tracking