Diari Més

Judicial

Set dels deu acusats de la Loveparade acorden una «pena simbòlica»

Paco Zapater ho considera «incomprensible»

Imatge d'una silueta amb la posició d'una de les víctimes de l'allau humana del festival 'Love Parade' de Duisburg, a Alemanya. Imatge del 25 de juliol del 2010

Loveparade, víctima, duisburg, silueta, túnelACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set dels deu acusats per l'allau humana al festival de música techno Loveparade el 2010, que va causar la mort a dues joves tarragonines i a 19 persones més, han acordat amb el fiscal una «pena simbòlica» amb la qual sortirien del judici. Segons ha explicat aquest dimarts l'advocat tarragoní i pare d'una de les víctimes, Francisco Zapater, els sis funcionaris municipals i un treballador de l'organització han arribat a un acord pel reconeixement d'una «culpa petita» que fins i tot podria no comportar cap sanció o conseqüència. Els altres tres acusats, treballadors de l'organització, haurien rebutjat l'acord perquè no accepten cap culpa i volen arribar a la sentència. El tribunal determinarà com continua el procés.

Zapater ha criticat l'acord entre fiscal i acusats, que considera «incomprensible». «Que trist que amb 21 morts es pugui acabar amb una pena simbòlica», ha considerat Zapater, que ha qualificat el judici de «kafkià». El procés va començar el 8 de desembre del 2017 a Düsseldorf (Alemanya) i, tretze mesos més tard, encara no ha acabat.

tracking