Diari Més

El barri de la Vall de l'Arrabassada tindrà un centre per a la gent gran

L’Ajuntament publica la licitació per construir una residència privada en una finca municipal

Zona on es construirà la futura residència.

La Vall de l'Arrabassada tindrà una residència per a la gent granGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa privada s’ha interessat per construir i explotar un centre residencial destinat a la gent gran, en un solar ubicat al carrer Mercè Rodoreda, al barri de la Vall de l’Arrabassada. L’Ajuntament de Tarragona ha publicat l’anunci de licitació i el termini per la presentació d’ofertes per part d’empreses interessades a dur a terme un projecte d’aquestes característiques. El període habilitat per presentar-se a la licitació finalitzarà el dia 20 de març. La Junta de Govern Local que es va celebrar el passat 5 de desembre va acordar iniciar els pertinents tràmits administratius.

La residència s’aixecarà en una finca de propietat municipal que ocupa una superfície de 10.473 metres quadrats. El valor estimat del contracte ascendeix a més de 2,4 milions d’euros sense IVA i el cànon d’explotació a poc més 49.000 euros anuals.

Tot i que poden presentar-se al concurs les empreses que ho considerin oportú, la iniciativa municipal obeeix a l’interès mostrat per una entitat privada. La concessió es farà per un període de 50 i, al seu termini, bé es renovarà o, en cas contrari, els béns i la finca retornaran a l’Ajuntament de Tarragona. De cap manera, l’empresa que guanyi el concurs i, per tant, financiï la construcció de la instal·lació que haurà de rebre la gent gran, podrà traspassar-lo a tercers en un futur.

Un únic ús

L’objecte del negoci que albergarà la instal·lació de la Vall de l’Arrabassada només podrà ser el de centre residencial per a la gent gran. Entre els factors que ha decidit l’Ajuntament a iniciar els tràmits administratius per a la licitació, destaquen la manca de places destinades al sector de la gent gran a la ciutat i l’existència d’una elevada demanda que cada cop creix més, tant com a conseqüència de l’augment de l’esperança de vida, com pel fet que cada cop hi ha més persones que arriben a la coneguda com a tercera edat.

El futur centre residencial per a la gent gran de la Vall de l’Arrabassada tindrà l’accés al carrer Mercè Rodoreda i la finca discorreix en paral·lel al carrer Llorenç de Villalonga, just al darrer dels blocs d’habitatges actualment existents.

Amb la futura obertura de la residència a la Vall de l’Arrabassada, Tarragona guanyarà en nombre de places destinades a la gent gran, amb la qual cosa es cobrirà una part de la demanda d’aquest model de servei.

tracking