Diari Més

Equipaments

La Generalitat treu a concurs la concessió del Tòful de Mar

Economia ha incoat un expedient patrimonial de desnonament contra el Iot, establiment que encara manté l’activitat

La terrassa del restaurant el Iot, ahir, estava completament plena de clients.

El Iot obre un cap de setmana més i assegura que ho continuarà fentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha tret a concurs la concessió per a l’explotació del servei de bar-restaurant del local que fins al 14 de desembre va ocupar el Tòful de Mar, enclavat en un immoble vinculat al conjunt de la Ciutat de Repòs i Vacances, propietat de l’administració catalana. No succeeix el mateix amb el Iot, que encara manté l’activitat, tot i el requeriment de la Generalitat al concessionari per fer l’entrega de les claus.

La Generalitat, mitjançant el Departament d’Economia i Hisenda, ha informat avui que, pel que fa al Iot, ha incoat «un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió del bé propietat de l’administració, que segueix la seva tramitació». Segons el citat departament, «la voluntat del Govern és licitar l’espai un cop estigui buit i garantir, d’aquesta manera, que tots els interessats es puguin presentar en igualtat de condicions».

Amb la finalitat de poder procedir a la nova concessió, l’11 de gener passat l’Ajuntament va concedir a la Generalitat la llicència provisional d’ús urbanístic de la finca on estan ubicats els dos establiments dedicats a la restauració.

El propietari del Tòful de Mar va procedir al buidatge del restaurant i a entregar les claus del local a la Generalitat, mentre que el del Iot si va negar. És per aquest motiu que, primer, es farà el concurs per determinar la nova concessió del primer dels restaurants citats, mentre que el segon serà desnonat si no entrega les claus. En relació al Iot, la Generalitat ha anunciat que el propietari del restaurant encara no ha deixat l’immoble i segueix desenvolupant la seva activitat, tot i no disposar del títol jurídic, ja que el permís temporal d’ocupació es va extingir el 30 de novembre.

Les persones interessades a participar en el concurs destinat al Tòful de Mar podran presentar les seves ofertes fins a les 14 hores del 8 de març, mentre que les que optin per la concessió del Iot hauran d’esperar que la Generalitat recuperi la possessió del local per, d’aquesta manera, poder plantejar el corresponent concurs.

La concessió dels dos establiments dedicats a la restauració serà per un període de deu anys i el cànon mínim de licitació és de 34.247 euros anuals (lliures d’impostos) millorable en les ofertes que presentin els licitadors.

La Generalitat ha recordat que el 20 de maig del 2015 el departament d’Economia va atorgar un permís d’ocupació temporal per un període màxim de tres anys als propietaris dels restaurants Tòful de Mar i Iot. El 20 de maig del 2018, «moment en què finalitzava el permís d’ocupació temporal, el departament d’Economia els va concedir una pròrroga fins al 30 de novembre del mateix any, data en què els locals havien de quedar buits i els propietaris fer entrega de les claus», ha apuntat l’administració catalana.

«Han canviat els espais»

Josep Maria Abelló, propietari del Tòful de Mar fins al passat 14 de desembre, ha manifestat a aquesta redacció que estava satisfet amb la Generalitat, «perquè es va comprometre a treure el concurs a inicis d’aquest any», però ha lamentat que «els arquitectes han canviat els espais», per la qual cosa la persona que es quedi amb el restaurant «no podrà disposar d’una terrassa que nosaltres vam fer per utilitzar-la, quan era una zona que estava abandonada». Abelló ha comentat que dubta en presentar-se al concurs. «No entenc per què han canviat els espais», un fet que pot fer que qui va ser propietari del Tòful de Mar es plantegi la possibilitat de presentar-se al concurs, ja que «no poder disposar de la terrassa que està més pròxima al mar, la de sota, pot suposar un perjudici important». Per altra banda, Abelló ha dit que considerava correcte que la concessió dels restaurants sigui per un període de temps de deu anys.

Les bases de la licitació poden consultar-se:

AQUÍ

tracking