Diari Més

Política

L'assemblea popular decideix avançar les mobilitzacions a l'11-F

Proposa omplir de cartells la Imperial Tarraco

Laia Estrada, regidora de la CUP, durant la seva participació en l'assemblea popular de Corsini.

L'assemblea popular decideix avançar les mobilitzacions a l'11-FGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea popular celebrada ahir a la tarda a la plaça Corsini, convocada per onze organitzacions i partits independentistes, va perfilar el full de ruta de les activitats que es duran a terme durant el judici als polítics catalans empresonats, que en principi ha de començar el dimarts de la pròxima setmana, dia 12 de febrer. Prop d’un centenar de persones van debatre les diverses propostes que es van plantejar, entre altres la d’avançar les accions de protesta «al dia 11, ja que el 12 estarem tots davant la televisió veient com comença el judici».

Entre els participants en l’assemblea estava la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, qui va dir que «hem d’invertir la lògica d’un Estat que acusa les persones i ser nosaltres els qui acusem l’Estat». Estrada, membre d’una de les formacions convocants de l’assemblea, va afirmar que «sense una via de desobediència, amb l’Estat espanyol no farem res» i «hem de defensar una proposta de consens que tenim, com és el referèndum, que tampoc reconeix l’Estat, i hem de trencar la normalitat».

Una representant d’Òmnium va intervenir en l’assemblea per anunciar que els dies de judici «repartirem un diari» a les portes de les estacions de ferrocarril, una acció per a la qual es necessitaran activistes, ja que «s’haurà de fer entre les 6 i les 9 del matí, que és quan més gent arriba o va a treballar en tren».

Per altra banda, l’exregidor d’ICV, Lluís Fernández, membre de Silenci, va anunciar que «tres dies per setmana, coincidint amb els de celebració de judici, ens concentrarem davant del Tribunal Suprem», com es fa de dilluns a divendres a l’Audiència Provincial de Tarragona des de fa mesos, i va dir que «hi ha places disponibles».

Entre les propostes plantejades pels intervinents, una va ser aprofitar la celebració del carnaval la primera setmana de març per fer alguna acció. També es va parlar de fer concentracions davant dels jutjats i la subdelegació del Govern a Tarragona el dia 12, «perquè som nosaltres qui jutgem l’Estat espanyol». Una persona va intervenir per demanar accions conjuntes dels partits independentistes «perquè aquest judici és una farsa». Entre els convocants de l’assemblea celebrada ahir estaven ERC, PDeCAT, JxCat i la CUP. En aquest context, algú va apuntar que «no hem de perdre el rumb d’un judici que és aberrant, però el nostre objectiu és aconseguir el mandat que va sorgir de l’1-o», mentre que una altra persona va lamentar l’escassa presència de gent jove en l’assemblea de Corsini.

La xarxa social jugarà un paper destacat en la convocatòria d’accions. Algú dels presents va apuntar que «no podem donar pistes del que es farà» i va afegir que hi haurà accions que s’anunciaran en el moment oportú, ja que, fins i tot, algunes encara no han estat plantejades i poden sorgir abans i durant la celebració del judici. Sí que va agafar força la proposta de penjar cartells a la plaça Imperial Tarraco i fer concentracions diàries a la tarda, i es va proposar «convocar una manifestació massiva el 12 de febrer». També hi va haver qui va plantejar que les concentracions «es facin en funció de les intervencions que hi hagi durant el judici», ja que aquest serà llarg i durarà uns mesos.

Per altra banda, i en referència a l’ajornament de la vaga general que havia de començar demà, dijous, una de les persones que hi van intervenir va demanar la implicació dels sindicats majoritaris. «Ha de ser una vaga de país i no pot passar desapercebuda».

tracking