Diari Més

Biesbol

Esports no ofereix cap espai al primer club de beisbol federat

L’Ajuntament argumenta que no disposa dels diners necessaris per habilitar un camp a l’Anella

El Wolves (de vermell) en un partit amistós el febrer de 2018 contra el Barcelona a Montjuïc.

Esports no ofereix cap espai al primer club de beisbol federatWolves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa uns dies el Wolves és un club federat de beisbol, el primer de Tarragona. Fa més d’un any que el club es va formar i, des d’aleshores, entrenen a on poden: descampats, el riu Francolí, etc. També ha passat un any des que el Marc Sangüesa, fundador del club, es reunís amb l’Ajuntament de Tarragona per demanar un espai per entrenar. Un any després, el consistori no ofereix cap solució a curt termini als 80 integrants dels Wolves, que inclou un equip infantil de beisbol i un femení de softbol, una variant d’aquest esport.

En un primer moment, la regidoria d’Esports va explorar la possibilitat d’habilitar un espai a l’Anella Mediterrània perquè els jugadors i jugadores poguessin entrenar. Malgrat això, el consistori descarta aquesta solució perquè suposa, assegura, una inversió superior als 100.000 euros que «les arques municipals no poden assumir». L’Ajuntament preveia la construcció d’una tanca perimetral al voltant d’aquell espai. «L’únic que demanem és un racó per entrenar. No cal cap gran inversió ni un camp reglamentari», assegura Sangüesa, que es conforma amb incorporar terra en l’espai triat a l’Anella per acabar d’anivellar el terra. «Seria molt millor que jugar al Francolí, on passen gossos i hi ha forats», insisteix, i on tampoc hi ha la il·luminació adequada.

El club de beisbol també va demanar per la disponibilitat dels camps de futbol, però actualment estan tots ocupats, segons la regidoria, que assegura que s’ha reunit «en diferents ocasions» amb els responsables del club i també de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol.

Sense un camp, però amb il·lusió de començar a competir, l’equip Sénior del Wolves format per 55 jugadors s’estrenarà a la 2a Divisió el març. Jugaran contra el club Hèrcules Hospitalet i el Sant Boi i hauran de jugar els partits de casa al mateix camp del rival per no disposar d’un camp propi.

L’equip infantil es federarà conjuntament amb el Manresa. Molts pares no estan disposats a viatjar tots els partits al camp del visitant. És per això, que només uns pocs jugadors s’uniran al club barceloní. Sangüesa preveu que l’any que ve es federi l’equip femení de beisbol, format per una quinzena de noies. Ell i els seus companys no es rendeixen i seguiran buscant alternatives per entrenar. «Només demanem un lloc on no matem a ningú», bromeja.

tracking