Diari Més

Educació

Una vorera de 182 metres facilitarà l'accés de l'escola Joan XXIII

L’Ajuntament atén la petició de pares i mares que també demanen habilitar el terreny irregular per fer-hi un pàrquing

Els forats i les pedres predominen al descampat situat a l'entrada de l'escola.

Una vorera de 182 metres facilitarà l'accés de l'escola Joan XXIIICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés a l’escola Joan XXIII de Bonavista és un gran descampat de terra i males herbes. L’associació de veïns del barri i l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del centre reivindiquen, des de fa dos anys, un pàrquing a l’entrada i millorar l’entrada. «Quan plou, l’aigua arriba a l’alçada dels genolls dels nens», assegura Loli Gutiérrez, de l’entitat veïnal. Per tal de solucionar-ho, l’Ajuntament pavimentarà l’espai de terra i construirà una gran vorera perimetral.

La regidoria de Territori està a punt de tancar un acord amb el propietari del terreny per construir una vorera de 182 metres de llargada i 1,8 d’amplada. «Estem molt contents», valorava ahir Gutiérrez, que també és la tresorera del centre en el qual estudien 1.500 alumnes. El traçat de la vorera resseguirà el mur que hi ha des del carrer Onze fins a la porta d’accés al col·legi.

El terreny irregular, ple de pedres i forats, dificulta també l’entrada dels cotxes de pares i professors. Els pares van presentar la problemàtica al Síndic de Greuges. «No hi ha cap senyal, ni línia que delimiti els cotxes de les persones. Els nens caminen pel pàrquing, és un perill constant, un caos», denunciava fa mesos Sergio Calvente, un pare, a través de les xarxes socials.

El regidor de Territori, Josep Maria Milà, va contestar a aquesta petició argumentant que el solar era de propietat privada i que el consistori no podia fer-hi cap inversió. Ara, Territori assegura que està «negociant» un altre acord amb el propietari del terreny amb l’objectiu de «fer una ocupació temporal de l’espai del solar per habilitar-ho com aparcament». L’Ajuntament preveu aplanar aquest terreny per condicionar-ho com a pàrquing. Actualment, quan plou, la zona s’omple de fang i grans bassals que fan el terreny impracticable pels vehicles.

tracking