Diari Més

Turisme

Nou rècord de pernoctacions a Tarragona amb gairebé 1,5 milions

El nombre de creueristes ha augmentat un 91% respecte a l’any anterior

Els creueristes han estat clau en el creixement turístic de Tarragona

Els creueristes trien la Tàrraco romana però deixen pocs diners a les tendesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme a la ciutat de Tarragona ha mantingut el 2018 els bons resultats dels darrers anys superant de nou els 2 milions de visitants i amb un rècord històric de pernoctacions: 1.428.481, xifra que representa un increment d’un 1,3% respecte de l’any 2017. La consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, ha destacat l’excel·lent temporada i el creixement sostingut de l'activitat turística «després d’un any, el 2017, on vam arribar a dades que no s’havien assolit mai a la ciutat, hem tancat el 2018 rebent per tercer any consecutiu més de 2 milions de visitants i havent superat el 2017 en nombre de pernoctacions, assolint un nou rècord».

L’estada mitja dels turistes a la ciutat va en augment i arriba gairebé a la xifra de 3 nits, situant-se en el 2,98, segons les dadesrecollides per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Aquest augment es tradueix en un lleuger descens de visitants respecte del 2017, tot i que les xifres continuen superant les de 2016. Pel que fa a l’ocupació hotelera, el 2018 ha registrat una pujada de tres punts respecte del 2017.

Els creueristes, clau en el creixement turístic

El nombre de creueristes ha augmentat un 91% respecte a l’any anterior, passant dels 51.393 als 98.126. Un cop desembarquen a la ciutat, el 56,8% opten per visitar Tarragona al seu aire, per davant d’altres opcions com excursions organitzades al territori o a la mateixa ciutat. Entre els creueristes que arriben a Tarragona, cal destacar la importància dels que embarquen i/o desembarquen a Tarragona, que han arribat a la xifra de 22.000, un 25% pernocten a Tarragona abans de l’embarcament o desembarcament dels creuers que tenen com a punt de partida el Port de Tarragona. Dels que opten per fer nit a Tarragona, gairebé un 75% ho fa a hotels.

El turisme nacional i familiar es consolida

La procedència dels turistes que ens visiten i s'allotgen tant en hotels com en càmpings, són, principalment, persones de la resta d’Espanya, que representen més del 50%. França, Alemanya, Gran Bretanya són els països d'origen de la majoria dels estrangers que pernocten a la ciutat.

El turisme familiar es consolida com un dels principals que rep la ciutat, situant-se en el 47,1% del total de turistes que va rebre Tarragona l'any passat. El 36% viatja amb la parella, i el 16,9% restant ho fa en altres fórmules (amics, grups organitzats, estudis, etc.). El viatge en cotxe particular també és el més habitual, el 56,1% vénen a fer turisme amb vehicle propi, seguit dels que arriben en avió amb un 25,6%.

Pel que fa als excursionistes, els que ens visiten i no pernocten a la ciutat, també presenten un perfil que es va consolidant any rere any. Principalment, es tracta de famílies que provenen majoritàriament de Barcelona i que ho fan amb cotxe particular. Entre els que s’allotgen a la Costa Daurada i visiten la ciutat també es repeteix el perfil familiar, un 69% la majoria són estrangers i el 46,7% són famílies, seguits pels que viatgen en parella, que representen el 39,9%.

tracking