Diari Més

Política

La protesta de l'activista Jordi Puig pel judici del procés arriba a Tarragona

El passat desembre va iniciar a Balears un recorregut pels Països Catalans en cadira de rodes

Jordi Puig, ahir a la tarda durant la trobada a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana.

La protesta de l'activista Jordi Puig pel judici del procés arriba a la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Puig, activista independentista català que va militar al PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional) el 1977 i resident a les Balears des de fa setze anys, va iniciar el passat 19 de desembre un recorregut amb cadira de rodes pels Països Catalans en defensa dels polítics a la presó i l’exili, del dret a decidir i de la república catalana. Ahir va fer parada a la seu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, on va compartir la seva experiència amb un grup de persones que s’hi van donar cita. Puig va dir que «l’1 i el 3 d’octubre vam estar a punt de guanyar i Espanya es va espantar i va demostrar que no té cap mania per saltar-se la llei per escapçar el moviment català».

Puig ja ha recorregut prop d’un miler de quilòmetres des que va iniciar la seva aventura reivindicativa a Mallorca. «La majoria els he fet en cadira de rodes, però en funció de les circumstàncies també em desplaço en cotxe». L’activista va comentar que «per sortir d’Alacant només es pot per autovia o autopista i, per tant, aquest recorregut els vaig haver de fer en cotxe, com també el que avui –per ahir– m’ha portat a Tarragona des de Mont-roig del Camp perquè es feia fosc».

Puig va néixer a Girona i en fa setze anys que resideix a Mallorca, on va començar el seu viatge reivindicatiu pels Països Catalans. «A Mallorca es parlava poc del procés i el que sabia era mitjançant Internet, i quan alguns dels polítics empresonats van iniciar una vaga de fam, vaig decidir que havia de fer alguna cosa perquè sóc independentista de tota la vida». «Davant persones en vaga de fam, jo havia de posar el meu granet de sorra com a mostra de solidaritat i per reclamar la república catalana, que va ser proclamada i ara s’ha d’implementar», va comentar. «Sóc de Girona, visc a Mallorca i crec en els Països Catalans, i per aquest motiu penso acabar el recorregut a Salses», va remarcar poc abans d’iniciar la seva intervenció a la seu de l’ANC a Tarragona.

Des que va sortir de Mallorca amb la seva cadira de rodes, Puig no ha patit «cap problema fins ara». «He passejat per llocs que podrien semblar fins a cert punt inhòspits, com Benidorm, però no he trobat ni una mala mirada», va dir l’activista gironí.

«El judici serà una farsa»

El missatge de Puig és molt clar. Es declara profundament independentista, considera que l’actuació d’Espanya envers el procés no és gens correcte i necessita proclamar el seu pensament a favor de l’establiment d’una república catalana. En aquest context, l’activista va dir que «tothom ha de saber que el judici contra els polítics que estan a la presó serà una farsa, perquè hi ha acusacions que tribunals d’altres països diuen que no existeixen, que no hi ha causa de rebel·lió». «La Generalitat va ser intervinguda i el mateix ministre Montoro –del govern presidit per Mariano Rajoy– va dir que no s’havien desviat diners públics», va recordar Puig, qui també va apuntar que «al desembre es van fer unes eleccions decidides per Madrid, que eren fraudulentes, i l’independentisme també les va guanyar». «Aquells que les van convocar, les van perdre, i això era impensable per a ells», va remarcar.

Amb el seu llarg recorregut amb cadira de rodes «vull fer conèixer a la gent que quan siguem república no ens podrem oblidar de la resta de territoris catalans». «Per a mi, els Països Catalans no són un concepte ideològic, és un mapa de cares i persones, gent que conec des de fa més de 40 anys i que no defalleix, que organitza actes i obre casals i ateneus, que t’obliga a seguir lluitant», va dir Puig, que posar especial èmfasi per dir que «el meu país no acaba al Sénia».

tracking