Diari Més

Societat

L'exalcalde Nadal arriba a Colòmbia després d'un mes navegant

El vaixell, capitanejat per l’empresari Urbano Rifaterra, acaba la segona de les nou etapes que han de completar la volta al món a vela

Nadal, Rifaterra i Domènech posen davant la càmera i un mapa mostra les milles navegades.

L'exalcalde Nadal arriba a Colòmbia després d'un mes navegantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé un mes a la mar, l’exalcalde Joan Miquel Nadal i la resta de la tripulació del vaixell en el qual viatjaven va arribar el passat dissabte a Cartagena de Indias (Colòmbia). Finalitzava la segona etapa de la volta al món, una aventura en la qual hi participen un grup de quatre amics, entre els que es troben Urbano Rifaterra, Raimon Domènech i Javier Rigau.

El capità del vaixell, l’empresari Rifaterra, explicava ahir les parades d’un viatge que arrencava fa un mes a Cap Verd. «Hem tingut algun problema tècnic, però ho hem anat resolent tot sense gaire problema», relata Rifaterra per telèfon. La nau va navegar durant 13 dies fins a arribar a les Barbados. El vaixell també va atracar a les Illes Granadines, Veneçuela i la colònia holandesa de Bonaire. Els tripulants descansaven ahir i celebraven l’èxit de l’aventura assolida des de Cartagena de Indias. Els tripulants van agrair l’hospitalitat de l’empresari tarragoní Gabriel Capuz i la seva família, propietari de Pintures Hempel que resideixen a la ciutat colombiana. «Ha estat un viatge molt agradable, tot i que amb alguna dificultat a la mar», explicava ahir Nadal. Els tripulants es tornaven en guàrdies nocturnes cada dues hores.

«És com anar al psiquiatre, però sense pagar», bromejava l’exalcalde, després de llargues hores en solitari vigilant l’horitzó. «Rifaterra és un excel·lent capità. Una mica dur, però controla molt bé el personal», comentava. «No hi ha molta gent que tingui l’oportunitat de fer això amb 68 anys», afegia.

Després de creuar l’Oceà Atlàntic, la tripulació es disposa a seguir la seva particular volta al món. Serà en una tercera etapa que sortirà en tres mesos, per Setmana Santa, des de Colòmbia fins a Panamà que tindrà una durada de 15 dies. En total, el viatge constarà de nou etapes. El 2020, en la quarta etapa, creuaran el Pacífic «Creiem que podem ser el primer veler de Tarragona a fer la volta al món», assegura Rifaterra.

L’origen d’aquesta aventura es remunta a fa vuit anys quan Rifaterra i Rigau van embarcar-se en les seves primeres travessies marítimes. Amb el veler de Rifaterra van creuar el mar Atlàntic dos cops. En els últims anys han realitzat viatges pel Mediterrani, però per aquests empresaris i aficionats mariners, els reptes en alta mar es quedaven curts.

Tot i estar satisfet per l’experiència, Nadal no confirmava ahir la seva participació en la tercera etapa: «Ja parlarem...», apunta, dubitatiu.

tracking