Diari Més

Successos

El detingut de la Part Baixa, sospitós d'haver robat a altres cotxes al centre

Una dona denuncia els mossos que li han robat la ràdio del vehicle i dos reproductors de DVD

Aspecte del cotxe de l'Eva Cazorla, després que algú trenqués el vidre i arrenqués la ràdio i els reposacaps del vehicle.

El detingut de la Part Baixa, sospitós d'haver robat a altres cotxes al centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat diumenge la Guàrdia Urbana va detenir un noi de 18 anys com a presumpte autor d’un robatori amb força a un cotxe. Els agents van sorprendre l’investigat quan trencava el vidre de la porta posterior del vehicle i s’introduïa al seu interior. El cos policial creu que hi ha una «alta probabilitat», segons fonts de l’Ajuntament, que es tracti de la mateixa persona que en els últims dies ha utilitzat el mateix modus operandi per robar a cotxes que es trobaven aparcats al carrer Gasòmetre, Lleó, Països Catalans, bloc Sant Pau, Zamenhoff i el carrer del Mar. Els agents van iniciar una breu persecució, després que el sospitós fes cas omís als agents que li manaven que s’aturés. Els policies van arrestar l’home al carrer Reial, després que oferís una «gran resistència». Durant l’escorcoll al detingut es va recuperar un DNI del qual no va poder donar indicacions clares sobre la seva procedència. El carnet va quedar en dipòsit a les dependències de la Guàrdia Urbana.

El mateix diumenge a la nit, l’Eva Cazorla va denunciar els Mossos d’Esquadra un robatori al seu vehicle, aparcat al carrer Deltebre de la Granja. Els lladres van trencar els vidres, van arrencar la ràdio i es van endur els dos reposacaps en els que hi havia integrat un reproductor de DVD a cadascun. «Estem molt sols, necessitem més presència policial», demanava ahir Cazorla. Cazorla denuncia la presència d’una «màfia de robatoris impressionant» que opera al barri amb una total «impunitat». Aquesta veïna assegura que els mateixos agents de la Guàrdia Urbana i dels mossos que denuncien aquests delictes amb freqüència a la zona els diuen que estan «desbordats» per aquests robatoris. «La mateixa policia ens diu que estan indefensos, no poden fer res», es lamenta. «Cada dia roben i trenquen vidres al barri», assegura. En els últims anys, el cotxe de Cazorla ha estat víctima de tres robatoris semblants. El 2017, els lladres també es van endur l’emissora de ràdio i els reproductors de DVD que hi havia instal·lats al reposacaps.

Tarragona, així com a la resta de la demarcació, registra un gran nombre de robatoris amb força a vehicles. El 2018, hi va haver 4.000 delictes d’aquesta mena, 2.783 dels quals van tenir lloc al Tarragonès.

Sergio Muñoz, veí de Bonavista, també demana més presència de la Guàrdia Urbana al seu barri per aturar el vandalisme que, assegura, existeix als carrers de Bonavista. El passat novembre, eren els veïns del Barri del Port els que denunciaven una nova onada de robatori al carrer del Mar quan , de nou, diversos vehicles van aparèixer amb els vidres trencats.

tracking