Diari Més

Entitats

L'AV Parc del Francolí considera «una vergonya» l'abandó del pontet

A inicis d’octubre una riuada el va treure del seu lloc i, des de llavors, està en contacte amb l’aigua

El pontet de fusta porta en aquesta situació des d'inicis del passat mes d'octubre.

L'AV Parc del Francolí considera «una vergonya» l'abandó del pontetGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«És una vergonya com es troba el pontet de fusta del Francolí, que s’està fent malbé». Així de contundent es va expressar ahir, diumenge, la secretaria de l’Associació de Veïns Parc del Francolí, Roser Barrio, qui va apuntar que «la inauguració va ser sonada, es va fer molta propaganda, i és una llàstima que l’hagin deixat perdre».

El pontet de fusta el va finançar el Consell Comarcal del Tarragonès, ens que va fer una aportació econòmica de prop de 8.000 euros, i la responsabilitat del manteniment recau en l’Ajuntament. Des de la seva inauguració oficial a inicis del passat juliol, el pontet ha pogut ser utilitzat tres mesos i ja en fa quatre que està semisubmergit en les aigües del Francolí.

Poc després que sortís de lloc i quedés ancorat amb un cable d’acer, l’Ajuntament va anunciar que el pontet tornaria al seu lloc quan acabés el període de pluges i s’assequés el terreny per tal que pogués accedir a la zona una grua. Mesos després, l’argument va ser el mateix, tot i que les pluges torrencials van desaparèixer. El temps va passant i el pontet segueix tombat i en contacte amb l’aigua del riu, i inutilitzat.

La junta directiva de l’Associació de Veïns Parc del Francolí es reunirà aquesta setmana i, entre altres temes d’interès, abordarà la situació del pontet, un element «molt important, ja que ha de facilitar la connexió entre el centre de Tarragona i Ponent», va dir Barrio, qui va recordar que «la temporada de pluges va acabar i tot segueix igual». L’entitat es posarà en contacte amb l’Ajuntament «per saber si pensa fer alguna cosa».

En el decurs de la inauguració del pontet a inicis de juliol, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar que a pocs metres de distància s’habilitarà un aparcament dissuasiu, amb capacitat per a prop de 300 vehicles, que, quan entri en servei, «pensem que per la zona es mouran unes mil persones cada dia i, d’aquestes, moltes utilitzaran la passera per creuar d’una banda a l’altra del riu Francolí, que amb aquesta infraestructura és menys una frontera entre dues parts de la ciutat». L’Ajuntament ja treballa en el condicionament de l’aparcament, però el pontet segueix inutilitzat.

Per altra banda, Barrio va lamentar, també, en l’estat d’algunes fonts d’aigua del parc i fins i tot una va ser retirada perquè va caure a terra i no ha estat reposada. «L’Ajuntament s’escuda en el fet que el manteniment l’ha de fer Onada». En aquest sentit, «hi ha un vuit pel que fa a la cura del parc», va dir.

Estat d'una de les fonts del parc que encara funciona.

L'AV Parc del Francolí considera «una vergonya» l'abandó del pontetGerard Martí

tracking