Diari Més

Urbanisme

Els usuaris aproven com està quedant el nou passeig marítim

La zona destinada als vianants ja està oberta i només falta per fer el carril bici, millorar l’espai per a vehicles i petits detalls

El nou passeig va acollir un elevant nombre de vianants durant la jornada d'ahir, diumenge.

Els usuaris aproven com està quedant el nou passeig marítimGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passeig marítim que construeix l’Autoritat Portuària de Tarragona en paral·lel a la línia de costa i entre el Port Esportiu i la platja del Miracle està agafant forma. En els darrers dies s’ha acabat de col·locar diversos punts de llum i bancs i, el que és més important, després d’alguns mesos de treball ja s’ha obert al públic la zona destinada a passeig, més ample que la que hi havia abans de l’inici de l’execució del projecte. En les pròximes setmanes es farà el carril bici i s’adequaran els dos carrils destinats a la circulació de vehicles, un en cada sentit, i es farà una petita rotonda en l’accés al Port Esportiu. A més, també s’acabarà d’habilitat la zona d’enllaç entre la passarel·la que uneix el mar amb la Baixada de Toro i la nova vorera.

Usuaris del nou passeig marítim consultats per aquesta redacció aproven el canvi que s’ha operat a la zona, on els vianants guanyen protagonisme enfront de la circulació de vehicles. El que més preocupa és com es compensaran les places d’aparcament que s’han perdut a causa de l’eixamplament de la vorera i la pròxima construcció d’un carril bici que enllaçarà amb el que discórrer per l’escullera i el Moll de Costa, i que enllaçarà amb el que funciona, des de fa pocs mesos, entre el Fortí de la Reina i l’Arrabassada.

«Està quedant bé»

Rosa Cid es va mostrar satisfeta per com està quedant el passeig marítim. «És més ample i està pensat més en la gent que camina que en els conductors», va dir. A més, «és d’agrair que hagin posat bancs, sobretot de cara a l’estiu i a les nits». Aquests elements s’han col·locat de manera que la persona asseguda tingui davant seu el mar. Cid va destacar la presència de la passarel·la que facilita l’accés al passeig des de la Baixada de Toro. «Està molt bé que les dues zones estiguin comunicades», va afegir.

Per la seva banda, Esteban Giménez no va dubtar a dir que el nou passeig «millora molt» la zona i «li dona molta vida a la ciutat». Giménez va remarcar que «Tarragona ha d’aprofitar el fet que té platja». «Sincerament», va subratllar, «veig molt bé el que estan fent i la meva opinió és satisfactòria».

Entre les moltes persones que ahir, diumenge, van passar pel passeig marítim, Pili Rodríguez, de Reus, era la primera vegada que ho feia. «És perfecte, perquè pots caminar al costat del mar». Rodríguez va comentar que un passeig com el que està reurbanitzant l’Autoritat Portuària és «molt bo per a la ciutat».

En aquest context, David González, usuari habitual del passeig marítim va fer una recomanació. «Jo faria un mur una mica alt per separar el passeig de la zona ferroviària». Informat que, com succeeix en un dels extrems del passeig, es posarà massa arbòria per minimitzar la visió de l’espai destinat als trens, González va apuntar que «està molt bé perquè s’han d’aïllar les dues zones». «Sempre que puc vinc a passejar per aquí i penso que quan el passeig estigui acabat quedarà molt bé», va indicar.

Arancha Oliván era la primera vegada que trepitjava el nou passeig marítim. Segons la seva opinió, «està quedant bé». Oliván sí que va referir-se a l’anul·lació de les places d’aparcament que hi havia en l’anterior passeig. «Penso que falten places», va dir, «sobretot de cara a l’estiu». En general, la reforma del passeig «em sembla bé», va comentar.

tracking