Diari Més

Successos

El Camp registra 4.000 robatoris amb força a vehicles durant el 2018

Els delictes al Tarragonès dupliquen el nombre d’incidents a municipis del Vallès Occidental amb el doble de població

Imatge d'un cotxe amb el vidre trencat a Tarragona, en una imatge d'arxiu.

El Camp registra 4.000 robatoris amb força a vehicles durant el 2018Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Tarragona va tancar el 2018 amb 4.001 robatoris amb força a interior de vehicles, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Al Tarragonès, la comarca que concentra més població de les quatre que formen la regió del Camp, es van produir 2.783 fets delictius d’aquesta mena. Aquests incidents registren el pic més alt el juliol i l’agost quan es van registrar 319 i 348 robatoris, respectivament, a la comarca.

Crida l’atenció la xifra d’aquests robatoris al Tarragonès si es compara amb altres comarques catalanes i es pren com a referència el nombre d’habitants. Terrassa, Sabadell, Rubí i Cerdanyola del Vallès representen les ciutats amb més pes del Vallès Occidental. Totes ells sumen un total de 490.000 habitants. El juliol de l’any passat aquestes ciutats van registrar 177 robatoris amb força a vehicles. Al Tarragonès, amb gairebé la meitat d’habitants (252.790) hi va haver 319 robatoris a vehicles amb força, el doble que a les ciutats barcelonines.

La ciutat de Tarragona registra nombrosos robatoris a vehicles que apareixen amb els vidres trencats i que són objectiu dels lladres que busquen objectes de valor al seu interior. El 28 de novembre, el Barri del Port denunciava una nova onada de robatoris a vehicles. Per alguns tallers de la zona, les reparacions relacionades amb vidres trencats suposa un percentatge important de la seva feina.

El Baix Camp és la segona comarca de la demarcació tarragonina amb més incidents. Els mossos compten fins a 754 robatoris durant el 2018. El segueixen el Baix Penedès amb 306 i l’Alt Camp amb 158.

Fins a 232 robatoris de mitjana

Durant l’any la xifra d’aquests delictes es manté més o menys estable, però amb l’arribada de l’estiu els robatoris es disparen. L’augment dels delictes al juliol i a l’agost és fàcilment apreciable al Tarragonès. Els 194 robatoris de juny van pujar fins als 348 a l’agost. Al setembre van baixar a 252 i l’octubre va registrar una nova caiguda fins als 188. Tanmateix, a la comarca del Tarragonès es produeixen al mes una mitjana de 232 robatoris amb força a vehicles.

Al Baix Camp la xifra d’aquests delictes també augmenta. Si al maig i el juny a la comarca hi va haver 61 i 70 robatoris, respectivament, el juliol va registrar 78 robatoris i, l’agost, 96.

Els robatoris amb força a vehicles cauen al gener. Al Tarragonès es van detectar 167, al Baix Camp 55, al Baix Penedès 20 i a l’Alt Camp 8. A Tarragona, un dels carrers més afectats és el carrer del Mar, a la Part Baixa, on l’any passay van aparèixer amb freqüència vidres trencats. També a Bonavista i la Canonja, on a l’octubre els mossos van detenir dos homes sospitosos d’haver robat a 24 cotxes. Els lladres van sostreure diversos objectes de valor com ulleres, telèfons mòbils i diners en efectiu.

tracking