Diari Més

Educació

Més de 500 alumnes participen en la competició 'First Lego League'

El Palau de Congressos va acollir el dissabte la prova internacional que avala els coneixements d’enginyeria dels estudiants de 6 a 16 anys

Un grup d'estudiants durant la prova.

Més de 500 alumnes participen en la competició 'First Lego League'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 alumnes van omplir el dissabte el Palau de Congressos per participar en la vuitena edició de la First Lego League, una competició internacional dirigida a alumnes de primària i secundària. L’esdeveniment posa a prova els joves enginyers que han de treballar en equip per resoldre els problemes que els proposa la prova. Fins a 30 equips, procedents de 24 escoles en el cas de la competició dels de 10 a 16 anys i 22 equips de 8 centres de la competició dels 6 a 9 anys, van competir el dissabte, controlant els seus nervis i presentant les propostes amb les quals han estat treballant durant aquests darrers mesos.

Els participants van haver de presentar un projecte científic i programar un robot autònom capaç de resoldre un seguit de missions. En aquesta ocasió, el repte anomenat Into Orbit es va centrar en la proposta de solucions innovadores que facilitin la vida a l’espai. Els futurs enginyers participants van demostrar les seves habilitats tecnològiques i dos equips van passar a la final nacional que tindrà lloc a Tenerife durant el mes de març d’aquest any. El primer premi se’l va endur l’equip Legomaster, format per participants d’altres edicions de l’IES Roseta Mauri. Els Roseta Explorers 2K19van aconseguir el segon premi Lear.

Els nens i nenes d’entre 6 i 9 anys també van tenir el seu espai a la First Lego League. La Junior First League va reunir més de 130 nens repartits en 22 equips que van buscar solucions a través del repte Mission Moon en què van plantejar què cal tenir en compte per poder fer una bona exploració espacial. Els més petits van resoldre el desafiament amb el disseny d’una maqueta Lego i un pòster il·lustratiu on mostren tot el que han après. La First Lego League s’ha convertit en un referent per aquells joves que des de ben petits tenen una clara vocació científica. És per aquest motiu que la ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria) de la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració de l’empresa LEAR, ja fa 8 anys que organitza aquesta iniciativa al territori. La majoria dels equips participants a la FLL Reus-Tarragona ja havien superat una fase prèvia, les anomenades MicroFLL. Es tracta de competicions internes que s’organitzen a les escoles quan tenen més equips dels que participaran al campionat provincial.

Per aquesta edició, 7 escoles van organitzar una MicroFLL entre desembre i gener per tal escollir els equips que els van representar el passat dissabte, 2 de febrer. Si es tenen en compte tots els joves que han participat en aquesta fase prèvia, en total participen en aquesta edició 1.200 joves de les comarques de Tarragona.

Premiats

El Primer Premi Fundació Scientia al Guanyador se’l va endur l’equip privat format per participants d’altres edicions de l’IES Roseta Mauri (Reus). El Segon Premi URV va ser per Roseta Exploreres 2K19 de l’IES Roseta Mauri (Reus). Els integrants de l’equip Standbots de l’IES Vidal i Barraquer van guanyar el Primer Premi als Valors First Lego League. El segon premi d’aquesta categoria se’l van endur l’equip Alberibons de l’Escola Alberich i Cases de Reus. El Primer Premi Airbus al Projecte Científic va ser per l’S.Team de l’ Escola Marià Fortuny (Reus), el Segon Premi al Projecte Científic va ser per Socràtics de l’Escola Internacional del Camp (Salou), el premi Lear al Disseny del Robot Japen DC del Col·legi Sant Pau Apòstol (Tarragona).

L’equip Robo-t del ROBO-T del Col·legi Teresià (Tortosa) es va endur el segon Premi al Disseny. L’IES Roseta Mauri va guanyar el Premi al Comportament del Robot, el I Premi Fundació Princesa de Girona a l’Emprenedoria va ser per Carmelites de Tarragona i l’escola Pompeu Fabra de Reus va guanyar el Premi Lego Education Robotix.

tracking