Diari Més

Milers de persones es concentren a la Imperial Tàrraco en suport als presos polítics

La manifestació coincideix amb el dia en que els polítics han estat traslladats a les presons de Madrid per la celebració del judici per l'1-O

Els manifestants s'han concentrat davant la Subdelegació de Govern de Tarragona.

Centenars de persones es concentren a la Imperial Tarraco en suport als presos políticsArran Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones s'han concentrat aquesta tarda a les 19.30 hores davant laSubdelegació del Govern per donar suport als presos polítics. La manifestació ha estat convocada per diferents col·lectius independentistes, entre ellsANC, els CDR i l'Assemblea Nacional, per mostrar el rebuig dels ciutadans al judici per l'1-O, que començarà el proper 12 de febrer.

Els manifestants s'han dirigit cap a l'antiga presó de Tarragona i han tallat l'avinguda de l'Argentina, on han llegit un manifest.

Les concentracions també s'han convocata Reus, Valls, Amposta, Tortosa, Gandesa, entre d'altres municipis sotael lema 'L'autodeterminació és un dret, no un delicte'.

Les manifestacions s'han celebrat el dia en que s'han traslladat als centres penitenciaris de Madrid els líders polítics empresonats en motiu de la celebració del judici per l'1-O. Els lídersindependentistes han sortit passades les 9 hores de la presó de Brians 2 tots junts en un sol vehicle de camí a Madrid. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han viatjat en un autocar de la Guàrdia Civil, que ha agafat el relleu dels Mossos d'Esquadra pel que fa a la custòdia del presos.

Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa han arribat a les quatre de la tarda a la presó d’Alcalá Meco mentre queOriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ho han fet passades les cinc de la tarda a Soto del Real.

El trasllat és previ a l’inici del judici oral contra tots ells per l’organització de referèndum de l’1-O, que segons ha donat a conèixer aquest mateix divendres el Tribunal Suprem obrirà les seves sessions el pròxim dimarts 12 de febrer.

Imatge de la concentració a la plaça Mercadal de Reus.

Centenars de persones es concentren a la Imperial Tarraco en suport als presos políticsANC Reus

tracking