Diari Més

Comerç

Tarragona vol revertir el tancament de locals comercials amb un pla

Fins a octubre del 2018 s'han tramitat a nivell municipal unes 450 comunicacions d'obertura, la meitat per canvi de nom

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, s'ha reunit amb

Tarragona vol revertir el tancament de locals comercials amb un plaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragonavol revertir el tancament o la no ocupació de locals comercials amb un pla d'acció que tracen el consistori, empresaris i associacions de veïns, segons informa l'Ajuntament.

El tancament de negocis situats en les principals zones comercials deTarragonaafecta sobretot a la zona centre, com les carrer Unió o Gasòmetre, que han passat de ser artèries comercials a una filera de persianes baixades.

En una reunió entre regidors, representants d'empresaris, veïns i entitats, s'ha acordat signar un Pacte de ciutat per a la revitalització econòmica urbana, amb un enfocament cooperatiu públicoprivat.

En aquest sentit, la regidora de Comerç, Elvira Ferrando (PSC), ha aportat dades d'un document intern sobre propostes d'actuació i ha defensat aprovar un Pla Estratègic de Comerç deTarragonaaquest primer semestre del 2019.

Segons les últimes dades, fins a octubre del 2018 s'han tramitat a nivell municipal unes 450 comunicacions d'obertura comercial, encara que la meitat ha estat per canvi de nom del propietari.

Entre les mesures apuntades a la reunió consten l'animació als carrers; la cooperació entre propietaris, emprenedors i entitats i estimular que professionals que actualment treballen en pisos puguin accedir a fer-ho en baixos comercials.

Els assistents a la reunió han valorat positivament la trobada i es preveu una nova a final de febrer.

tracking