Diari Més

Meteorologia

Tarragona es troba en alerta taronja per fort vent

Les ratxes poden arribar als 100 quilòmetres per hora

Imatge d'una mànega indicativa de vent.

Els Bombers reben 14 avisos pel vent al territoriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena de comunitats autònomes es troben en alerta per vent, entre les quals hi ha Catalunya. A les terres catalanes, la província amb el risc més alt és Tarragona, que es troba en alerta taronja, igual que Castelló i Navarra, per ratxes de vent que podrien arribar als 100 quilòmetres per hora.

Per la seva banda, Lleida i Barcelona es troben en alerta groga, per ratxes de 90 i 80 quilòmetres per hora. En aquest punt també estan Cantabria, Madrid, Biscaia, Astúries, Osca, Terol, Saragossa, Burgos, León, Palència, Segòvia, Mallorca, La Rioja, Àlaba, Alacant, València, Eivissa, Formentera, Múrcia i Melilla.

En quant als fenòmens costaners Cantabria, A Coruña, Lugo i Guipúscoa, amb onades de 5 a 6 metres, i a Mallorca i l’Empordà amb onades de 4 metres. Tarragona també es troba en alerta per aquest fenomen però en un nivell més baix, el groc per onades de prop de 3 metres, igual que Almeria, Granada, Eivissa, Menorca, Formentera i Melilla.

En quant al fred, la neu podria fer presència a Osca, Lleida i Navarra, on es poden acumular fins a 10 centímetres, 8 a Lleó, a Cantabria i Astúries cinc, quatre a Àlaba i dos a Burgos. A més, l’Aemet espera una baixada de les temperatures generalitzada a tota la península, amb gelades a l’interior i zones de muntanya.

tracking