Diari Més

Música antiga amb un espectacle singular, la proposta que Windu porta a Tarragona

El quartet de flautes de bec actua al Metropol el pròxim 29 de gener dins la programació de Joventuts Musicals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JuventutsMusicals de Tarragona porta alMetropolel singular espectacle del grupWindu, 'Underconstruction'. L'actuació tindrà lloc el pròxim 29 de gener a les 20 hores.

Les flautes de bec, les que de seguida es vinculen a les que s'utilitzen a les classes de música de les escoles, prenen ambWinduuna dimensió espectacular. No tan sols per la capacitat d'endinsar l'espectador en la música antiga, sinó per la posada en escena que proposen.

Windués l'únic quartet de flautes de bec estable a Espanya i en el seu espectacle, sota la batuta escènicad'IbanBeltran, fugen d'allò més tradicional en els concerts. S'atreveixen amb els grans compositors del gènere i també gestionen arranjaments propis que serveixen per a fer més accessible allò que millor saben transmetre: la música sense filtres.

Sobre l'escenari, l'espectador veurà el desplegament de més de 70 flautes de bec i, tal com explica el mateix Beltran, a escena hi haurà, «uns músics que voregen l'excel·lència en tant que instrumentistes, però també en tant que 'performers': aquell músic quede tant en tantapareix rere l'instrument; o aquell músic que va una mica més enllà del mer executant; o potser aquell músic que interpreta una partitura, però que l'embolcalla també d'emoció i de significat».

'Underconstruction', inclou obres de clàssics coneguts, com fugues de Bach, a música contemporània escrita especialment per a flauta de bec.

WinduQuartet està integrat per ClaraCowley, EloiFuguet,,la reusenca Eva Jornet i MarcelLeal.

Els integrants del quartet Windu.

Música antiga amb un espectacle singular, la proposta que Windu porta a TarragonaCedida

tracking