Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona incorpora 18 nous vehicles per al servei de neteja

Aquests s'aniran integrant al carrer de forma progressiva

Imatge d'arxiu d'una brigada de neteja a Tarragona

El Port de Tarragona assegura tenir un contracte en vigor amb l'empresa FCC per la neteja de la zonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha adquirit 18 nous vehicles per al servei de recollida de residus, neteja viària i platges de la ciutat. Està previst que els vehicles es vaginincorporant progressivament al carrer. Set d'ells es destinaran a la recollida de residusi onze de neteja viària.

D'aquests set hi haurà: 3 vehicles tipus baül pel servei de repàs de contenidors,1 vehicle caixa oberta amb plataforma i grua pel servei de recollida de voluminosos; 2vehicles de recollida de contenidors de superfície; i1 rentacontenidors de superfície.

Pel que fa als onze hi haurà:3 esbandidores de voreres d'alta pressió; 2fregadores de voreres;4 escombradores esbandidores duals amb tercer braç d'escombrat i insonoritzades; i2 porters elèctrics.

Es preveu que el 2019 acabi amb 8 vehicles en servei més que al 2018. La nova adquisició permetrà l'increment de la neteja dels carrers amb aigua; que s'ampliïel servei de neteja de solars municipals; i que es dupliqui la brigada de cartells i pintades. A més a més, s'augmentarà la partida de neteja de festes i actes d'oci, en 10.000 euros/any..

També s’incorporarà un vehicle elèctric a la brigada de neteja d'herbes i sesubstituirà el vehicle de repàs de residus fora dels contenidors (que opera a la Part Alta) per un d'elèctric.

La renovació de vehicles no suposarà un increment de la la despesa municipal a aquesta partida, sinó que comportarà un estalvi econòmic de 109.264,54 euros respecte l'any anterior.

L'import total del contracte de l'Ajuntament de Tarragona amb l'adjudicatària del servei de neteja i recollia, Fomento de Construcciones y Contratas, és de 19.566.914,46 euros. La millora del servei per un millor preu ha estat possible per la finalització de l'amortització de 27 vehicles (14 de neteja viària i 13 de recollida) que l'Ajuntament de Tarragona ha estat finançant des de l'any 2006; i per la progressiva substitució de 119 illes de contenidors soterrats per contenidors de superfície.

tracking