Diari Més

Assalam no té un pla 'B' davant la negativa a obrir una mesquita a SPiSP

El ple municipal del pròxim dilluns proposarà als regidors la denegació de l’aprovació inicial del pla especial per a la implantació d’un centre de culte

Local del carrer Miquel Servet pel que s'ha interessat l'Associació Islàmica Assalam.

Convoquen concentracions a favor i en contra de la mesquita a Sant Pere i Sant PauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat Islàmica Assalam no té previst un pla «B» per obrir un centre de culte religiós al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, com a resposta a la denegació de l’aprovació inicial del pla especial presentat davant l’Ajuntament i que serà desestimat, molt probablement, en el ple municipal que se celebrarà el pròxim dilluns. Hadmed Maes, representant d’Assalam, ha manifestat avui a aquesta redacció que «confiàvem poder obrir aquest centre de culte religiós» al carrer Miquel Servet, i «no tenim» una alternativa a la mesquita. Maes s'ha sorprès per la notícia, ja que «avui he parlat amb persones de l’Ajuntament, que ens han dit que ens comunicarien alguna cosa en uns quinze dies».

Per la seva banda, l’Ajuntament ha informat avui que el plenari del dilluns «tractarà la proposta de denegar l’aprovació inicial del pla especial per a la implantació d’un centre de culte» perquè «no compleix la normativa urbanística vigent, a la vista dels informes emesos pels diferents serveis municipals». Segons l’Ajuntament, l’espai on Assalam planteja l’obertura del centre de culte «és un local de planta baixa, que forma part dels habitatges de la Cooperativa Tarraco».

Els tècnics municipals d’Urbanisme han valorat el projecte presentat per Assalam i el seu dictamen ha estat que «el local no disposa d’un accés independent des de la via pública, és a dir, que s’hi hauria d’accedir a partir d’uns espais que són comunitaris del conjunt residencial i no serien privats i exclusius del centre religiós».

L’Ajuntament ha recordat que «el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) exigeix als centres religiosos un accés independent des de l’exterior, des de la via pública, on tota la ciutadania hi té accés», circumstància que no compleix el projecte d’Assalam. A més, el POUM estableix que «per a la implantació de nous usos religiosos es requereix la tramitació i l’aprovació prèvia d’un pla especial».

Protesta de veïns

El projecte d’Assalam va ser rebutjat per un sector de veïns de Sant Pere i Sant Pau, que el passat 9 de desembre es van concentrar a la plaça de Cuba per mostrar el seu posicionament contrari al centre de culte religiós de Miquel Servet. Com a rèplica a la manifestació en contra de l’obertura de la mesquita, a uns cent metres de distància hi va haver una segona concentració, en aquesta ocasió convocada per antifeixistes. Un important desplegament dels Mossos d’Esquadra va separar els dos grups, que en cap moment van coincidir en una mateixa zona del barri.

El partit Democracia Nacional va capitalitzar la concentració contrària a la mesquita. Juan de Haro, responsable de les Joventuts d’aquesta formació política, va dirigir-se als manifestants i els va dir que «estem en contra de la invasió de gent que practica el culte islàmic, religió que no pot estar a casa nostra perquè en el seu territori tampoc no hi ha cap església».

En els darrers anys, la pressió popular va aconseguir que no s’implantés a Sant Pere i Sant Pau una mesquita i un centre de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies.

tracking