Diari Més

Economia

Els taxistes de Tarragona decideixen avui si s'adhereixen a la vaga

Els treballadors celebren una assemblea a les 9.00 hores i prendran la decisió en funció del que facin els vaguistes de Barcelona

Una fila de centenars de taxis bloquejaven ahir diumenge la Gran Via de Barcelona.

Els taxistes de Tarragona decideixen avui si s'adhereixen a la vagaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes del Camp de Tarragona celebraran a partir de les 9.00 hores una assemblea a la capital de la província per decidir si s’adhereixen a la vaga del sector del taxi a Barcelona. El delegat del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) a Tarragona, Ramón Miró, explicava ahir a aquest diari que els taxistes tarragonins prendran la decisió en funció del que passi a Barcelona, on centenars de vehicles del sector bloquegen la Gran Via des del passat divendres. Protesten pel que consideren competència deslleial per part de plataformes com Uber i Cabify que realitzen transports de viatgers. Els taxistes veuen insuficient la mesura de la Generalitat d’obligar a precontractar el servei d’aquests vehicles amb conductor (VTC) amb 15 minuts d’antelació.

Tot i que aquestes plataformes no operen a Tarragona, Miró està convençut que «a la llarga, afectarà a tothom». Arran d’algunes informacions publicades ahir que asseguraven que els taxistes de Tarragona s’adherien a la vaga, Miró i el president de l’Agrupació de l’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Sergi Marquès, desmentien ahir que s’hi hagués pres cap decisió al respecte. A Tarragona, l’altre sindicat amb representació entre els taxistes és la Confederació Espanyola d’Autònoms (CEAT).

Des de STAC fan una crida a tots els taxistes de Catalunya a solidaritzar-se i donar suport als taxistes de Barcelona. El sindicat defensa davant les administracions la necessitat de fixar un temps de precontractació per a les VTC per poder diferenciar clarament aquests vehicles dels taxis. Segons el sindicat, la proposta de Govern «no és suficient ni clara» i conclou que es tracta de la «supervivència» del sector.

Aquests dies, durant les jornades de protesta a la Gran Via de Barcelona s’han viscut moments de tensió que van culminar amb atacs a alguns VTC i una agressió a un periodista d’El País. Davant d’aquestes accions, Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi i líder de les protestes del sector, ha rebutjat qualsevol acte de violència. En les assemblees entre els taxistes també s’ha viscut tensió verbal i aquest cap de setmana s’ha pogut palpar la divisió entre els vaguistes sobre la continuïtat de la protesta.

Reunions de Territori

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha convocat avui diverses reunions amb agents econòmics i del sector del transport. Amb l’objectiu d’assegurar la mobilitat ciutadana mentre duri la vaga indefinida de taxistes, Calvet es reunirà a primera hora del matí amb els operadors de transport públic de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). També presidirà una reunió amb els agents socioeconòmics de Barcelona per informar-los de la proposta de la Generalitat per regular el transport de viatgers en taxi i en VTC i per analitzar la situació provocada per la vaga de taxistes. El conseller i el seu equip es reuniran amb representants de les empreses VTC per explicar-los la proposta de regulació del Departament, tant pel que fa al decret llei que està elaborant com pel que es refereix a la futura llei, en la qual es començarà a treballar de forma immediata. Demà, Calvet es reunirà de nou amb l’AMB i el sector del taxi.

tracking