Diari Més

Una bomba d'extracció de la plataforma Casablanca ajudarà al rescat de Julen

El nen de dos anys va caure en un pou diumenge

La zona on estan buscant al nen

Troben un pèl del Julen al pou de TotalánEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bomba d'extracció de la plataforma Casablanca del Repsol servirà per ajudar a les tasques de rescat del petit Julen,el nen de dos anys que va caure en un pou diumenge a Totalán (Màlaga). Segons ha pogut saber el Diari Més a través de fonts de Repsol, la Guàrdia Civil es va traslladar dimecres fins a Reus per recollir l'eina.

Un cop allà, va dirigir-se a l’aeroport de Reus i, des d’aquest punt, un cotxe de la Guàrdia Civil va traslladar l’aparell en cotxe fins a la localitat andalusa. Aquesta ha estat, de moment l’aportació solidària des de Catalunya en el salvament.

El nen malagueny va caure diumenge en un pou i des de llavors es van activar els serveis de rescat per intentar treure'l. La profunditat del pou és de 107 metres i té un diàmetre de 25 centímetres, cosa que dificulta les tasques de rescat.

Aquest dimecres els equips de salvament han trobat un pèl de Julen dintre del pou entre el material sòlid que s'ha anat extraient, al qual se li ha practicat una prova d'ADN i que s'ha acarat amb el dels familiars.

El director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha explicat que la troballa del pèl «ens porta a confirmar l’estratègia de succionat del pou per tractar d’arribar al lloc on es troba el menor», ha prosseguit Azón, que tot i això ha insistit que es mantenen la resta d’opcions de rescat. En les últimes hores s’han iniciat treballs alternatius, en concret la construcció de dos túnels, un paral·lel al pou i un altre oblic, per intentar arribar al lloc on es creu que es troba Julen a uns 80 metres de profunditat.

tracking