Diari Més

Salut

La segona sala d'Hemodinàmica funcionarà ja a finals de setmana

Fonts de l’Hospital Joan XXIII asseguren que la primera ha restablert el servei

Imatge d'arxiu de la primera sala d'Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII.

La segona sala d'Hemodinàmica funcionarà ja a finals de setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona sala d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona entrarà finalment en funcionament a finals de setmana «o dijous o divendres», segons informen fonts del centre. L’ampliació del servei, dedicat a a l’atenció dels infarts, es va inaugurar el passat 13 de desembre però ben entrat el mes de gener encara no s’havia posat en marxa, tal com denunciava el sindicat CGT. Alhora, va coincidir en què va deixar d’estar operativa la primera sala –aquesta, oberta les 24 hores des de l’any 2015 arran d’una gran mobilització social– que segons fonts també de l’hospital ja torna a poder atendre els pacients.

La unitat va ser oberta el 2009 amb només nou hores d’atenció i el maig de 2013 el Govern de la Generalitat ampliava el servei a dotze, de vuit del matí a vuit del vespre. La mort del farmacèutic del barri de Torreforta, Enrique Guerón, en horari nocturn i a causa d’haver de ser traslladat fins a Barcelona va saltar a la llum pública el 7 de gener de 2015. Tot seguit es van succeir tot un conjunt de mobilitzacions que van obligar el Departament de Salut de la Generalitat a accelerar l’ampliació horària també a Girona i Lleida.

La nova instal·lació, que de la mateixa manera que la primera obre les 24 hores, permetrà atendre 400 pacients més d’hemodinàmica –dels 1.800 que s’atenen anualment–, i també facilitarà que es tractin el doble de casos d’electrofisiologia cardíaca –actualment s’atenen 110 a l’any–, segons informava el desembre l’Institut Català de la Salut.

tracking