Diari Més

Laboral

Més d'un centenar de treballadors d'Endesa tallen la carretera N-340

Els sindicats denuncien que les negociacions pel conveni estan aturades per culpa de l’empresa

Més d'un centenar de persones han participat en aquesta aturada de treball

Protesta dels treballadors d'Endesa davant les oficines de l'N-340 a Bonavista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de treballadors de l’empresa Endesa, entre els quals hi havia jubilats que van pertànyer a l’elèctrica, han tallat durant el migdia de dimarts durant mitja hora un tram de la carretera N-340, entre Bonavista i Campclar, just davant de les oficines de la companyia, convocats pels sindicats UGT, CCOO i SIE. Com va dir el representant d’UGT, Juan Andrés Rico, «l’objectiu no era molestar a la resta de persones, als conductors, sinó fer evident la nostra protesta». Accions com la de dimarts es repetiran els dies 22 i 29 de gener.

Carlos Biel, del sindicat Comissions Obreres, ha manifestat que els convocants «estem molt contents per la resposta dels treballadors, i agraïts als jubilats que també han vingut a defensar els seus drets». A partir de l’1 de juny, el col·lectiu de jubilats d’Endesa veuran com s’esvaeix un acord històric, pel qual la factura de la llum la tenien inclosa al sou, per la qual cosa els resultava força positiu.

Biel ha manifestat a aquesta redacció que «no lluitem per la tarifa elèctrica, que forma part del sou i no és cap privilegi, ja que s’aplica a les empreses elèctriques de Catalunya des de l’any 1928». «És un benefici social, com els que hi ha en altres empreses, un dret social dels jubilats i de les persones que treballem actualment a l’empresa», ha afegit.

El delegat sindical de Comissions Obreres ha lamentat que l’empresa, en mans de la italiana ENEL, amb accionariat del govern d’aquest país, «no vol parlar ni de salaris ni de res, quan fa quatre anys, a causa de la crisi, els treballadors vam acceptar rebaixes salarials». «L’empresa té grans beneficis, però no els inverteix, se’ls queda ENEL», ha subratllat Biel, qui ha afegit que «hem d’aturar els peus a aquesta gent».

El mes de juny de 2017, la direcció d’Endesa ha presentat una denúncia pel IV Conveni Col·lectiu Marc d’Endesa. A la comissió negociadora creada per a la negociació del V Conveni, la direcció va plantejar una proposta que tenia com a únic objectiu reduir drets laborals, econòmics i socials dels treballadors que conformen la plantilla d’Endesa. «La negociació està bloquejada per part de l’empresa», ha comentat Biel, qui ha remcarcat que «continuarem amb les mobilitzacions». El 24 de gener els treballadors estan cridats a concentrar-se davant les oficines d’Endesa al carrer Mallorca i, des d’aquest punt, anar en manifestació fins a les seus dels sindicats.

tracking