Diari Més

Tarragona programa quatre obres de teatre adaptades a cecs i sords

La primera representació adaptada serà dissabte, amb Voltaire / Rousseau. La disputa

Una imatge de la representació d'aquest dissabte.

Tarragona programa quatre obres de teatre adaptades a cecs i sordsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada teatral de Tarragona programa quatre obres de teatre adaptades a persones amb discapacitats sensorials, segons informa el consistori.

El mes de maig passat es va dur a terme una prova pilot i vistos els bons resultats, les regidories de Cultura i de Polítiques d'Igualtat han incrementat l'oferta teatral per a aquests col·lectius.

Així, aquest dissabte es programa Voltaire / Rousseau. La disputa; el 2 de febrer, La importància de ser Frank, el 2 de març, Jane Eyrei finalment, el 29 de març, La bona persona de Sezuan.

L'adaptació de les obres consisteix a facilitar la comprensió de la parla i millorar la distància entre els actors i el públic mitjançant diversos recursos.

Així, es compta amb una pantalla subtitulada per a persones amb discapacitat auditiva, amb audiodescripció per a cecs i el servei de bucle d'inducció magnètica i so de sala amplificat per als usuaris amb dificultats auditives lleus.

L'objectiu de l'ajuntament és augmentar de forma progressiva aquest tipus d'oferta fins a aconseguir la completa accessibilitat en els teatres de la ciutat.

tracking