Diari Més

Prohibeixen a una mare donar el pit al seu nadó a la piscina municipal de SPiSP

L'Ajuntament nega que es volgues evitar l'alletament i explica que el socorrista va oferir alternatives a la dona

Una mare donant el pit al seu nadó.

Prohibeixen a una mare donar el pit al seu nadó en una pisicina municipalFreepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mare va quedar «impactada» ahir quan la van convidar a abandonar les instal·lacions de la Piscina Municipal de Sant Pere i Sant Pau per donar el pit a un dels seus tres fills. LaiaSaifz, que havia anatalcomplex esportiu amb els seus fills de 4 anys, 2 anys i 11 mesos explicava la situació que va tenir lloc ahir, a aquest mitjà: «M'he assegut a la vorera de la piscina amb la nena mentre vigilava el nen mitjà que saltava a les escaletes de l'entrada. En acabar el curset, ha canviat el socorrista i ha entrat un de nou, m'ha vist que li estava donant el pit a la meva filla, de cop ha vingut a dir-me que noespodiamenjar ni beure al recinte de la piscina, que si volia fer-ho, que podia anar tot passant els vestuaris».

Laia Saifz es trobava vigilant els seus altres fills iestavenen banyador, el lloc que indicava elsocorristaestava a peu de carrer, fet que implicava haver de canviar-se per tal de sortir fora del recinte. Quan la mare ha preguntat els motius, el socorrista li ha dit que «era per mesuresd'higiene. Vull recalcar que noesveiares. M'he tapat el pit amb la tovallola de la nena. Li he dit qued'acord. I he guardat el pit. En el moment m'he quedat impactada».

En sortir, la mare s'ha trobat amb una reafirmació del quelihaviadit el socorrista. La mare explica que «el socorrista parlava amb el recepcionista, aquesta persona ha vingut cap a mi dient-me que volia parlar amb mi, i m'ha tornat a dir quesónles normes, que noéspotmenjar ni beure en el recinte de la piscina, i que, per no sortir, hi havial'opcióde diral socorrista que em deixes entrar a la seva saleta a donar-li el pit».

La mare ha explicat al Diari Més quan ha demanat per fer una reclamació, perquè no estava d'acord amb el tracte i perquè volia deixar constància, «no m'han donat la còpia de la reclamació».

La versió de l'Ajuntament

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Tarragona apunta quela normativa de les instal·lacions del Patronat Municipal d'Esports en cap cas prohibeix la lactància materna a l'interior dels recintes i que la prohibició de no menjar i beure a l'interior de les piscines per qüestions sanitàries no inclou l'alletament matern. Pel que fa al cas de la Laia Saifz, afirmen que «el socorrista de la instal·lació va observar una usuària donant el pit a la piscina petita de Sant Pere i Sant Pau, asseguda a la vorera i amb els peus dins de l’aigua. Quan la va veure en aquesta situació, el socorrista va parlar amb la usuària per oferir-li diferents alternatives properes a la piscina perquè pogués donar el pit de manera mantenint la vigilància envers els seus fills. En cap moment es volia prohibir o evitar que la dona pogués donar el pit».

Per la seva banda, la mare refusa aquesta versió dels fets descrita per fonts municipals i descriu que «l'única opció que em van donar és la de sortir fora de les instal·lacions».

Cal recordar que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) defensa la lactància natural en qualsevol lloc i moment.

tracking