Diari Més

Patrimoni

Les ciutats Patrimoni de la Humanitat espanyoles reclamen més finançament a l'Estat

Regidors d'hisenda dels municipis es van reunir aquest dimecres a Alcalá de Henares

Imatge dels regidors d'Hisenda reunits a l'ajuntament d'Alcalá de Henares.

Les ciutats Patrimoni de la Humanitat espanyoles reclamen més finançament a l'EstatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcalá de Henares va acollir aquest dimecres una reunió de regidors d'Hisenda de diverses localitats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i una de les conclusions més destacades de la trobada va ser la necessitat de reclamar més finançament a l'Estat.

La reunió s'emmarca dins el mandat de l'Assemblea d'Alcaldes de les Ciutats Patrimoni, que va acordar l'elaboració d'un document que reculli les necessitats i els costos del manteniment dels nuclis històrics d'aquests municipis.

Tarragona va estar representada en aquesta trobada pel regidor d'Hisenda Pau Pérez, qui ha destacat el fet que entre les 15 ciutats, «hi ha un milió i mig d'habitants, amb un pressupost consolidat de més de 1.500 milions d'euros».

La petició de finançament estatal és una conseqüència, segons explica el regidor d'Hisenda d'Alcalá de Henares,FernandoFernández Lara, «del sobreesforç i el sobrecost que comporta la dedicació de recursos públics a seguir mantenint la significació de ser unaciutat patrimoni».

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 amb l'objectiu d'actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les ciutats que la integren, així com en la seva promoció turística nacional i internacional.

Formen del Grup les ciutats d'Alcalád'Henares, Àvila,Baeza, Càceres, Còrdova, Conca,Eivissa, Mèrida, Salamanca, SantCristóbalde laLaguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

tracking