Diari Més

Empresa

El gegant xinès Simochen completa la compra de la tarragonina Elix Polymers

El fons nord-americà Sun European Partners s'ha venut la seva participació majoritària per un import de 195 milions d'euros

La companyia està especialitzada en la fabricació de resines d'acrilonitril butadiè estirè i d'altres tipologies de termoplàstics.

Elix Polymers inverteix 4 milions per augmentar la seva producció a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SunEuropeanPartners,LLPha fet pública aquest dijous la venda definitiva de l'empresa química amb seu a Tarragona,ElixPolymers, a la companyia xinesaSimochenInternationalPte.Ltd.perun import de 195 milions d'euros. Es tracta d'una operació que es va començar a gestar de manera seriosa el mes d'octubre de l'any passat.

Elixpertany al fons d'inversió nord-americàSunEuropeanPartnersdes de l'any 2012. Els mateixos propietaris destaquen queElix, en aquests anys, ha aconseguit augmentar la seva rendibilitat, «quadruplicant l'EBITDA».

Nova imatge corporativa de l'empresa

En un comunicat que ha emèsElix, ja sota mans xineses, destaca que l'empresa, amb 40 anys d'història a Tarragona, té ara una gran oportunitat de creixement internacional en el mercat asiàtic. «Des del seu iniciElixes va centrar en el mercat europeu i posteriorment ha crescut a la regió NAFTA, concretament a Amèrica del Nord i Mèxic. El següent pas acordat dins la seva estratègia de negoci era apuntar a Àsia i a la Xina en particular», destaquen en un comunicat corporatiu.

ElixPolymersdona feina a més de 270 persones i passaran ara a formar part del gegant xinès, per al qual treballen arreu del món més de 50.000 persones, en sectors tan variats com el financer, l'industrial, l'agrícola, l'energètic i el químic.

ElixPolymersestà especialitzada en la fabricació de resines d'acrilonitrilbutadiè estirèi altres tipus de termoplàstics. L'any 2017 l'empresa tarragonina va ingressar 219,7 milions d'euros, amb un benefici de 13,1 milions d'euros.

tracking